Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fotoutmaning på Instagram

”Försök hitta en unik vinkel.” Louise Larsson, webbredaktör på Lunds universitet, har startat ett upprop om att fotografera Lund vs Uppsala.

Louise Larsson.Bild: Foto: Privat
Varför ska Uppsala och Lund bildfajtas?
– Lund och Uppsala har alltid haft en kamratlig rivalitet och båda universiteten är väldigt aktiva på fotoappen Instagram. En student vände sig till Uppsala universitets officiella konto och undrade varför de inte postade fina bilder från staden på samma sätt som Lund. Det blev ett bra tillfälle att uppmärksamma våra likheter.
– Vi gjorde ett gemensamt upprop och bad folk markera bilder med #UppsalavsLund.
Hur har utvecklingen varit sedan dess?
– Fantastiskt! Vi körde igång onsdag förmiddag och på ett dygn har det kommit nästan 500 bilder. Men de flesta av dem är från Uppsala. Alla vi som bor och pluggar i Lund borde kunna komma igen och visa vår fina stad.
Vad tycker du är snyggast i Lund?
– Många saker. Spontant tänker jag på Lundagård som har en vacker miljö med träden, byggnaderna och människorna som rör sig.
Och vad har Uppsala som Lund inte har?
– Jag har aldrig varit där men ser på bilderna att deras domkyrka är röd. Vår är grå. Deras gör sig kanske bättre på bild.
– De verkar också ha en fin å som går genom stan. Det kan vi inte riktigt tävla med.
Är det viktigt att vara snygg som stad för att locka studenter?
– Jag tror inte att det är utifrån det man väljer sin studentstad. Men det mysiga intryck som Lund ger gör studenter här stolta.
Vilka är dina Instagramtips till Lundaborna?
– Försök hitta en unik vinkel. Du kanske fotar kända byggnader men kan hitta en ny vinkel genom att ställa dig på en bänk. Och var inte rädd för att spexa till det. Humor funkar bra på Instagram.
Gå till toppen