Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sjuksköterskor säger upp sig

34 sjuksköterskor säger upp sig på barnintensiven i Lund. Uppsägningen är en protest mot arbetsgivarens försämrade personalpolitik.

Sjuksköterskorna på barnintensiven, Biva, har haft ett lokalt poänglöneavtal som gett extra ersättning.
Enligt Vårdförbundet har lönen sänkts med i snitt 2 000 kronor i månaden sedan arbetsgivaren sa upp avtalet.
Förhandlingar med facket pågår. Men en stor grupp sköterskor har ändå valt att lämna in sina uppsägningar.
– Vi känner oss kränkta. Men vi är också en stark grupp som vet vår betydelse. Vi har tre månaders uppsägningstid och söker nu jobb, säger sjuksköterskan Gunilla Garbov som arbetat med barnsjukvård i 14 år. Hon är även förtroendevald för Vårdförbundet.
Mats Runsten är Vårdförbundets ordförande i Skåne. Han ser massuppsägningarna som en effekt av den försämrade personalpolitiken.
– Jag tror att många av de som nu sagt upp sig anser att personalpolitiken är så dålig att de anser att "nu är det nog". Man känner inte att någon lyssnar på dom. Det här får faktiskt regionens tjänstemän och politiker ta ansvar för, säger Mats Runsten som tillägger att situationen på barnintensiven inte varit avsevärt sämre än på andra platser.
– Det är nog inte värre där än på andra platser men där har väl bägaren runnit över.
Enligt Mats Runsten har Vårdförbundet flera gånger påtalat för Region Skåne att den pågående situationen innebar risk att anställda skulle säga upp sig.
– Vi har påtalat det flera gånger. Men sjuksköterskor är inte livegna idag och det finns en möjlighet att säga upp sig. Det är faktiskt så att det är många på andra håll som nu har gjort det. Det är en risk man tar när man bedriver en sådan personalpolitik som man gör.
Mats Runsten vill samtidigt poängtera att facket inte uppmanat sjuksköterskorna att säga upp sig.
– Vårdförbundet uppmanar aldrig till massuppsägningar. Det är den enskilda sjuksköterskan som gör ett eget val. Men naturligtvis står vi bakom de som gör detta val.
Sus i Lund är en av landets tre barnintensiver. De andra ligger i Stockholm och Göteborg. Lund har bland annat riksintag för hjärtsjukvård av barn och transplantationer av barnhjärtan.
Gunilla Garbov anser inte att det är hennes och kollegernas ansvar om verksamheten i Lund får problem på grund av sköterskeflykten.
– Det är arbetsgivaren och politikerna som har ställt sakerna på sin spets, genom att inte ta vår kompetens på allvar. Vi tar ansvar för att verksamheten ska fungera, så vi inte får en situation med sämre avtal där sköterskor droppar av efter hand som de hittar andra jobb.
Enligt Gunilla Garbov tar klinikledningen uppsägningarna på djupt allvar och är starkt oroad. Problemet är att regionledningen inte lyssnar, menar hon.
Lars Kristensson är produktionsdirektör i Region Skåne och ger följande kommentar till massuppsägningarna i Lund:
– Om de skulle genomföra detta så blir det en allvarlig situation. Men vi är inte där ännu. Vi har ännu inte slutfört de fackliga förhandlingarna om ett arbetstidsavtal. Den fackliga förhandlingen om arbetstidsavtalet pågår och ambitionen är att vi ska komma överens, säger han.
Klinikchefen Katarina Hanséus kunde på onsdagen inte ge några kommentarer kring situationen och hänvisade till sjukhuschefen Jan Eriksson.
Det enda hon kunde säga om situationen var att den var "allvarlig".
Sus personalchef Lisbeth Hedenus ville på onsdagen inte uttala sig i frågan med hänvisning till att hon inte varit inkopplad i situationen under dagen.
Sydsvenskan har försökt nå sjukhuschefen Jan Eriksson och regionrådet Katarina Erlingson (C) utan att lyckas.
Gå till toppen