Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bästa opinionsbildare 2012

Antjé Jackelén, biskop i Lund, är 2012 års bästa opinionsbildare i Skåne.
Det anser juryn bakom listan Skåneettan som offentliggjorde vinnaren på torsdagskvällen i Malmö.

Antjé Jackelén årets Skåneetta. Sydsvenskans Rakel Chukri och Thomas Frostberg toppar listan i kategorin Media.Bild: Foto: Jenny Leyman
- Antje Jackelén är en engagerad och aktiv biskop. Hon föreläser, twittrar och skriver böcker och debattartiklar. Hon har initiativkraft, uthållighet, timing och fingertoppskänsla - sådant som utmärker en skicklig opinionsbildare, säger Magnus Dahl, ordförande i juryn och vd för pr-byrån Aspekta som arrangerar Skåneettan.
Under Almedalsveckan i somras, till exempel, väckte Antje Jackelén debatt med ett utspel om att Sverige har ett samtalsklimat om religion som inte gagnar tillväxt.
Förutom att utse en totalvinnare på listan över Skånes mäktigaste opinionsbildare, utses vinnare i fem olika kategorier. I kategorin för media vann Rakel Chukri, kulturchef på Sydsvenskan. Sydsvenskans ekonomikrönikör Thomas Frostberg kom tvåa i samma kategori.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen