Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Vad gör ni nuförtiden?

Den 2 februari drar årets Melodifestivalen igång, tävlingen som The Ark vann för sex år sedan. Snart hänger de på väggarna i en fotoutställning på Stadsbiblioteket i Stockholm. Men vad gör medlemmarna i det nedlagda bandet idag?

The Ark.Bild: Anna Bank
Sylvester Schlegel
Spelar in sin solodebutskiva som är tänkt att släppas i år eller nästa år.
– Det är min högsta prioritet 2013.
Alla låtar är skrivna och han håller nu på att spela in dem på olika platser med olika producenter, främst Jens Andersson från The Ark. Markus Krunegård producerar en låt.
– Det är textbaserad popmusik på svenska. Min ambition är att det ska låta lite som lyxig lägereldsmusik. När 1960-talet blev 1970-tal, och hippiesarna i Kalifornien blev rika började det låta på ett speciellt sätt och det har jag inspirerats lite av.
Hans band The Guild ligger nere för tillfället men kommer säkert att återuppstå längre fram, säger han.
Sylvester Schlegel arrangerar också Klubb Radio Syd tillsammans med Marcus Cawood på Moriskan.
Martin Axén
Martin Axén ska tillsammans med fyra kollegor driva Far i Hatten i Folkets park från i vår. Han ska vara ansvarig för nöjesarrangemangen.
Han fortsätter också att driva sitt företag som importerar tjeckisk öl och att arrangera klubben Ode To Joy på Moriskan.
När The Ark lade ner drog fyra av medlemmarna igång sitt gamla band Stereo Explosion igen. Förra våren började de spela in låtar, men det lades på is när Kal P Dal-musikalen drog igång, där bandmedlemmarna var med. Nu har de börjat spela in igen i Jens Anderssons studio. Tanken är att det ska bli en skiva.
– Så småningom. Vi har ganska fri tillgång till studion och just nu är det kul att experimentera, så vi vill inte sätta något datum på det. Vi har ju låtmaterial, men känner att vi vill jobba lite mer med det fritt också, säger han.
Mikael Jepson
Är numera Glumslövsbo. Han skriver musiken till Öresundsteatern i Landskronas sommarföreställning ”Bara en berglärka” tillsammans med Jens Andersson. Föreställningen har premiär den 27 juli.
Han jobbar också med sitt designmärke Design by Jepson som släpper ett hyllsystem i butik i februari.
Mikael Jepson spelar också in musik med bandet Stereo Explosion.
Han arrangerar även klubben Ode To Joy på Moriskan med Martin Axén.
Ola Salo
Spelar i musikalen Jesus Christ Superstar på Göta Lejon i Stockholm.
Skriver också ett musikdramatiskt verk för Sveriges Radio. ”Kult” ska ha urpremiär i allhelgonahelgen 2013.
Ola Salo är i fokus i fotoutställningen ”Ola Salo: ur ett Angelheads perspektiv” med vernissage den 6 mars på Stadsbiblioteket i Stockholm. Bilder från The Arks spelningar och från enskilda framträdanden av Ola Salo visas. Fotograf är baptistpastorn, läraren och amatörfotografen Majsan Eriksson som var på sin första profana rockkonsert i vuxen ålder och blev ett ”Angelhead”, The Ark-fan, 2007. Utställningen pågår till den siste april.
Lars ”Leari” Ljungberg
Pluggar till tandtekniker. Är inte med i Stereo Explosion längre.
– Jag har inte riktigt tid med det, säger han.
Jens Andersson
Jobbar mest i sin studio med olika projekt, bland annat spelar han in musik med Stereo Explosion.
Han skriver också musiken till Öresundsteatern i Landskronas sommarföreställning ”Bara en berglärka” tillsammans med Mikael Jepson.
Mer beställningsmusik till teater, reklam och film kan det bli framöver.
– Min nästa plan rent yrkesmässigt är ett företag som gör beställningsmusik, säger han.
Gå till toppen