Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mobilias kunder bor i närheten

– Det är klart att Emporia har påverkat oss, det ligger ju bara några kilometer härifrån, säger Maria Svensson, marknadsansvarig på Mobilia.

Systrarna Kajsa och Ida Robin väljer Mobilia för att luncha och handla. ”En fredagseftermiddag kanske man går på Systemet också och då åker man ju inte ut till Emporia”, säger de.Bild: Håkan Röjder
Hon menar dessutom att Emporia har påverkat hela Malmö.
Trots att 7,9 miljoner människor besökte Mobilia under fjolåret blev det ändå en viss nedgång i intäkterna, en sju, åtta procent, säger Maria Svensson.
– Mobilia står för enkelhet och tillgänglighet, många bor ju här i området, säger hon.
Ida och Kajsa Robin tillhör de senare, i varje fall en av systrarna bor nära.
– Jag vill aldrig mer ut till Emporia, det är alldeles för stort, jag gillar små ställen som det här, säger Kajsa Robin.
Ida Robin har jobbat ett kort tag på Emporia men jobbar nu i Burlöv Center.
– Visst finns det hippare och mer exklusiva butiker på Emporia, men här på Mobilia finns ett bra utbud. Inte åker man ut till Emporia för att handla mat för att sedan släpa hem den, säger hon.
Casper Silfver har handlat på Stadium.
– När jag ska handla är det viktigt med närheten, som hit. Men jag har varit på Emporia och kollat och gått runt med kompisar. Här är det lite för litet för att bara gå runt, säger han.
Salar Laso och Alan Derman är också på väg in i Mobilia för att handla.
– Det finns ju nästan samma saker här som där. Man kan äta, shoppa och göra lite allt möjligt, säger Salar Laso.
Alan Derman berömmer Emporias arkitektur och storlek.
– Det viktiga är ju att man hittar de varor man vill ha, annars måste man ju åka någon annanstans.
Mobilia är fortfarande inne i sin stora om- och tillbyggnadsfas. Den 26 september ska allt vara klart när det gäller butiker.
– Då öppnas 50 nya butiker, säger Maria Svensson.
Gå till toppen