Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Toppengallerian toppar ännu

– Vi har klarat oss mycket bra mot dem som målade de mörka molnen, säger Per Sköld, general manager på Toppengallerian.

”Det vore konstigt om vi inte hade märkt något alls, men inte har det påverkat oss så mycket”, säger Jens Bertilzon.Bild: Lisbeth Westerlund
Men inte ens där gick Emporias öppnande obemärkt förbi.
– Nej, då ljuger jag, säger han.
I dag finns här ett drygt 30-tal butiker och om Per Sköld får önska sig något är det ett teknikföretag, typ Kjell & Co.
– Det är ett önskemål vi har hört även från kunderna och så kanske man kan önska sig något mer på herrklädersidan och kanske en frisersalong.
En viktig faktor för att Toppengallerian ska fortsätta att gå bra är ”en stor och bra livsmedelsbutik”, enligt Per Sköld.
ICA-chef är Jens Bertilzon.
– Jag har inte märkt speciellt mycket, kanske något i julhandeln, men vi är väldigt glada att det inte märktes mer.
Butiken har i dag 120 anställda, dock inte alla på heltid.
– Vi visste ju sedan länge att Emporia skulle öppnas så vi satsade mycket på vår personal. Så för oss handlar det om att vara bättre på det personliga bemötandet och att hålla bra priser, säger Jens Bertilzon.
Han kallar sig själv för en shoppingfantast och tycker att Emporia är häftigt och fantastiskt för regionen. Att hans ICA Kvantum ligger endast tio minuter med bil från Emporia tycker han också är häftigt, inte minst för att möta konkurrensen därifrån.
– Butiken har ju legat här i tjugo år medan där är allt nytt, det går inte att jämföra. Men vi är tacksamma för att våra kunder är trogna.
Gå till toppen