Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

”De rekryterar levande skyltdockor”

Deras skolprojekt handlar om skönhetsideal och om hur den amerikanska klädfirman Hollister rekryterar personal. ”Vi vill få ungdomar att vara kritiska och att Hollister ska bojkottas”, säger Maja Svärd och Lisa Nilsson.

S:t Petrieleverna Lisa Nilssons och Maja Svärds projektarbete om Hollisters rekryteringspolicy har mötts av väldigt positiva kommentarer om att de tar upp denna fråga.Bild: Håkan Röjder
De båda går andra året på S:t Petri. Skolprojektet går under beteckningen ”Påverkan”.
– Vi frågade oss vad det är vi brinner för och kom fram till att det är kroppsideal, säger Maja Svärd.
Hon och Lisa Nilsson hävdar att Hollister enbart rekryterar efter hur folk ser ut fast det inte sägs högt.
– Folk väljs ju ut på stan vilket tilltalar unga som vill bli ”upptäckta”. De charmar in folk och frågar inte efter något cv.
De berättar om en klasskompis som var ute med några vänner. Hon blev rekryterad, men för att inte peka ut henne inför de andra så togs hela gänget in fast det endast var henne man ville ha.
– De rekryterar levande skyltdockor som känner sig så utvalda att de inte vågar säga ifrån. Jobbar man på Hollister så är man helt enkelt snygg, säger Lisa Nilsson.
De har många vänner och vänners vänner som har synpunkter på Hollister.
– De som fått sparken är mycket kritiska medan de som jobbar kvar har en helt annan uppfattning, säger Maja Svärd.
Men det hon och Lisa Nilsson främst vänder sig emot är, som de beskriver det, att man ska vara snygg för att få jobba på Hollister.
– Ingen vill ju gå in själv och säga att jag är så snygg så jag borde få jobb här. I stället går många runt i affären för att bli upptäckta, säger Lisa Nilsson.
De har även en annan förklaring till Hollisters framgång med att rekrytera ”modeller”: Många unga är desperata att få jobb. Lisa Nilsson och Maja Svärd har försökt få svar från Hollister om hur rekryteringsprocessen går till men har fått veta att det inte finns någon chefsansvarig i Sverige.
– Det fanns en tydlig irritation över våra frågor, säger Lisa Nilsson.
Projekt ”Påverkan” ska nu presenteras inför klassen men Lisa Nilsson och Maja Svärd säger att de även efter det kommer att fortsätta påverka.
– De 13-åringar som går in där och handlar borde veta vilken affär det är, vi vill få dem att bli kritiska, säger Maja Svärd.
Sydsvenskan har sökt Hollister för att få svar på frågor om rekryteringen och fått följande svar från Kalifornien i ett mejl:
”Det finns ingen exakt person som ansvarar för sådana frågor. Bästa sättet att bli anställd är att gå till affären för att få hela upplevelsen av att handla hos oss.”
Fackförbundet Handels har ingen formell åsikt om hur personal rekryteras.
Handels ska först och främst se över arbetsmiljön i hela Emporia.
– Det kan finnas svårigheter i början och nu ska vi rikta in oss på arbetsmiljön i hela Emporia, säger Magnus Möller på Handels.
Gå till toppen