Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Rusning till nya badhusjobb

Inför öppningen har antalet anställda på Högevallsbadet fördubblats. Intresset för tjänsterna har varit stort.

Tolv anställda har blivit tjugofem på Högevall som öppnar igen nästa fredag.
– Badpersonalen kom redan för två veckor sedan. Receptionisterna kom i måndags och nu håller vi på att köra in oss på allt innan invigningen, säger Peter Svensson, platschef på Högevall.
Förutom att badet har blivit större gör själva konstruktionen med bassänger i flera rum att fler badvakter behövs. Tidigare kunde en badvakt bevaka två bassänger.
Att hitta rätt folk till de tretton nya tjänsterna har inte varit särskilt svårt. Till badtjänsterna sökte ett 60-tal. Visserligen kom inte så många från själva badmästarutbildningen, vilket förvånade, säger Peter Svensson.
Men till de tre receptionstjänsterna fick kommunen så mycket som 300 ansökningar. Kraven var gymnasieutbildning, många var kvalificerade och urvalet stort.
– Åldrarna på dem som anställts är blandade, men man kan kanske säga att det är fler yngre. De kommer inte bara från Lund utan även från andra orter.
Eventuellt kommer ytterligare personal att anställas. Bland annat diskuteras en halvtidstjänst som kommunikatör som ska sköta hemsidan och andra sociala medier.
Högevallsprojektet har efter att ha växt kostat cirka 355 miljoner kronor. Det är ombyggt till ett påkostat äventyrsbad med vattenrutschkanor, klättervägg, och bubbelpool och gym. Kalkylen säger att en halv miljon besökare om året väntas besöka badet framöver.
Inför öppningen återstår intensivt arbete den sista veckan. Bland annat ska skolelever få provbada. Peter Svensson hoppas att de ska kunna få ihop över hundra barn som testar de olika aktiviteterna.
Nästa fredag, den 8 februari, hålls invigningen och följande lördag öppnar det nya badet.
Läs alla artiklar om: Högevallsbadet
Gå till toppen