Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Jag konfronterar mina rädslor”

Hon leder sms-företaget Beepsend som på fem år ökat sin årliga omsättning från 200 000 till nästan 100 miljoner kronor. Elisabeth Brevenson fick flera priser förra året men är mest nöjd med att till sist ha fått en son. Nästa vecka kan hon vinna ett pris till.

Elisabeth Brevenson, grundare och vd på Beepsend.Bild: Foto: Jenny Leyman
Vilken är din främsta levnadsregel?
– Follow your dreams, but take your brain with you. Jag har citatet 'Follow your dreams' som en tavla i vårt sommarhus och sedan har jag själv lagt till resten.
Vad ser du som din största tillgång?
– Min största tillgång är självfallet min son som jag har kämpat för så mycket. Vi fick använda oss av provrörsbefruktning och först på femte försöket lyckades det.
– Ska man se till personliga egenskaper så är det att jag är flexibel och har en förmåga att hitta det som behövs, den rätta kompetensen. Jag fick till exempel Sten K Johnson att backa upp min idé och jag har lyckats hitta duktiga människor och är bra på att bygga nätverk.
Vad ville du bli när du var liten?
– Flygvärdinna, för de fick resa så mycket och var så vackra i sina uniformer.
Vilken egenskap värdesätter du mest hos dina vänner?
– Deras tålamod. Jag själv är ju inte en så bra vän, jag jobbar mycket och är dålig på att hålla kontakt.
Vilken är din största rädsla?
– Jag är inte så rädd av mig, jag konfronterar mina rädslor. Jag var rädd för spindlar så jag köpte en baby-tarantel. Jag har varit rädd för att hålla föredrag också, då gick jag i hypnoterapi och föreställde mig att jag höll tal för tusentals människor som applåderade. Det går att träna bort många rädslor om man vill.
Vad får dig att skratta högt?
– Jag har lite sjuk humor, oftast skrattar jag åt saker som andra inte skrattar åt. Jag ser saker som om de hände i en serievärld, min man är likadan.
Vad är du mest nöjd med det senaste året?
– Det är självfallet att jag äntligen lyckades få min son. Men annars är jag mest nöjd med företaget och hur långt vi har kommit. Beepsend är också min baby.
Vilken av dina egenskaper skulle du helst vara utan?
– Ibland när jag blir exalterad över något så glömmer jag allt, inklusive att äta och dricka. Och jag glömmer att andra människor behöver äta.
Vilken är din största extravagans?
– Enligt min mor och min man så handlar jag alldeles för mycket märkeskläder till min son. Min man undrar om jag tror att Leonard bryr sig om ifall han har Armani. Men jag gör det inte för att Leonard behöver det, utan för att jag tycker att det är roligt.
Vad gör du om tre år?
– Oj, vet inte. Men en dröm vore att kunna ta ett friår innan min son börjar skolan så att vi kan resa tillsammans och han kan uppleva det man läser om i skolböckerna, pyramiderna till exempel.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen