Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Lugi vann hemma

Nathalie Hagman gjorde comeback efter nästan tio månaders frånvaro och serbiska playmakern Maja Radoicic gjorde debut. Detta gav Lugi extra råg i ryggen och hemma avfärdade man enkelt Skövde, en av toppkonkurrenterna, med 26-21 (14-8).

– Jag var faktiskt lite nervös före matchen, men det var en fantastisk känsla att spela igen. Kroppen känns bara bra, nu måste jag bara få bättre tajming och spela fler matcher. Då blir formen bättre, sa Nathalie Hagman.
Hon började som vänsternia och presenterades sig direkt med ett mäktigt skott i ribban.
– Jag ville verkligen dra dit den så det var synd att inte den gick in.
Men Nathalie Hagman fick anledning att jubla senare. Det dröjde dock till den 57 minuten. Hagman lurade Skövdeförsvaret med en hederlig "gubbafint".
– Det var riktigt gott, men i ärlighetens namn var inte det här den bästa matchen jag gjort. Framåt slutspelet är jag bättre.
Lugi hade stenkoll hela matchen förutom de första minuterna då Skövde ryckte åt sig en ledning till 3–1. Därefter gjorde Lugi sex raka mål och ledde i paus med hela 14–8.
– Vi spelar ett väldigt, väldigt bra målvakts- och försvarsspel. I andra halvlek är vårt anfallsspel sämre och då får de göra några enkla mål, sa Nathalie Hagman.
Mittnian Maja Radoicic debuterade för vinrött och gjorde det bra. Hon briljerade med en hel del fina inspel till duktiga linjespelarna Clara Monti Danielsson och Anna Lagerquist.
– Framförallt första halvlek var bra av Maja. I andra ville hon skjuta en hel del och det är inte hennes styrka, men när Maria Adler kommer tillbaka får vi ännu större nytta av Maia, sa Lugi-tränaren Dragan Brljevic.
Vad tycker du om Nathalie Hagmans insats?
– Hon var lite rostig, men det visste vi om. Det är kanon att få en bra vänsterhänt spelare till och för truppen betyder det mycket att Nathalie är tillbaka, sa Brljevic.
Segern innebär att Lugi fick grepp om tredjeplatsen gentemot Skövde. Det är viktigt när man väl ska välja slutspelslag och få en extra hemmamatch.
– Det ser riktigt bra ut. Nu väntar vi på att Maria Adler ska komma tillbaka och att vi då kan spela ihop oss. Maria kanske spelar redan nästa match mot Tumba. Men vi stressar inte fram något så det blir kanske inte förrän mot H65, en lika viktig match som den vi hade ikväll, sa Dragan Brljevic.
I lugi imponerade målvakten Emma Friberg med en räddningsprocent på 47 procent. Lugis mittlås Clara Monti-Danielsson och Anna Lagerquist var bra, liksom Anna Olsson, som haft problem med magen hela dagen men som var bra i anfallsspelet.

Gå till toppen