Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vill göra Folkparken till mötesplats

Nystartade föreningen Folkparkens framtid möter våren i parken med ett föreläsningsprogram.

Bild: Arkiv: Emma Larsson
Föreningen bildades i december och vill att Folkparken ska bli en mötesplats för natur och kultur. Främsta målet är att värna Folkparken.
– Det finns en tydlig hotbild just nu genom byggnadsnämndens beslut om att pröva om man kan bygga bostäder. Ett sådant försök gjordes 1993 också. Den här gången planeras bostäder på den ur biologisk synvinkel mest känsliga platsen i parken, säger Göran Bengtsson, talesperson för föreningen.
Hållbar långsiktig utveckling står högt på agendan.
– Det här berör inte bara de som bor på Väster, det finns fler hotade parker. Gröna lungor är viktiga i städer och folk som bor där ska inte behöva slösa fossila bränslen på att ta sig långt bort till naturen.
Redan nästa vecka kommer Folkparkens framtid att inleda en serie föreläsningar.
– Folkparken är en mötesplats mellan kultur och natur. När det nu finns fler människor i tätorten då måste mötesplatserna vara i parker och grönområden, säger Göran Bengtsson.

Folkparkens framtid, vårprogram.

Västers bibliotek den 13 februari klockan 19: Rundtur i Folkparken med föredrag av arkitekten Malena Larsvall.
Västers bibliotek den 18 mars klockan 19: Stadsträdgårdsmästare Karl-Oscar Seth berättar om Lunds grönområden.
Petersgården den 9 april klockan 19: Patrik Grahn, professor Lantbruksuniversitetet på Alnarp, berättar om parken i hälsovården.
Petersgården den 23 april klockan 19: Lena Ingvad, utvecklingssamordnare park och natur i Lund, berättar om Stadsodling.
Västers bibliotek den 29 maj klockan 19: Åsa Ahrland, universitetslektor på Lantbruksuniversitetet, Alnarp, berättar om Parken som mötesplats för natur och kultur.
Gå till toppen