Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Storsatsning på Klagstorps skola

Klagstorps skola ska renoveras och bli större. Trelleborgs kommun satsar nästan 38 miljoner kronor på skolan.

– Det är en rejäl satsning på Klagstorps skola. Det blir en ny förskoleverksamhet och det kommer att lyfta skolan. Dessutom blir det ett nytt kök, säger Ulf Bingsgård (M), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.
I tillbyggnaden på drygt 1600 kvadratmeter ska det utöver förskola byggas slöjdsalar, matsal och ett tillagningskök. Köket var en av de punkter som splittrade politikerna när frågan diskuterades i kommunstyrelsen i veckan.
– Det har sedan tidigare varit klart att Socialdemokraterna inte vill bygga om köket. Men beslutet i kommunstyrelsen blev i enlighet med förslaget och det blev ingen votering, säger Ulf Bingsgård.
Idag går runt 130 elever på Klagstorps skola. Skolan tar emot barn som börjar i förskoleklass och på skolan kan eleverna gå till och med årskurs sex.
Den nya ombyggda skolan i Klagstorp ska vara klar inför skolstarten hösten 2014. Då koncentreras förskoleverksamheten till skolan.
– Två mindre förskoleenheter, Pangets förskola i Klagstorp och Södra Åby förskola, ska läggas ner och verksamheten flyttas till Klagstorps skola, säger Ulf Bingsgård.
Gå till toppen