Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

H43/Lundagård i sekunddrama

H43/Lundagårds handbollsdamer har tagit ytterligare ett steg mot ett hägrande slutspel. H43/Lundagård vann en rysare mot Kärra på bortaplan med uddamålet 32–31. Detta sedan Ebba Engdahl hittat rätt med segermålet fyra sekunder före slutsignalen.

– Någon måste ta ett avslut. Jag kände givetvis ansvaret. Jag hittade rätt med ett distansskott och studsboll.
Det målet kan visa sig bli värdefullt i jakten på en slutspelsbiljett. H43/Lundagård slåss just nu med Spårvägen om sista slutspelsplatsen i elitserien.
H43/Lundagård presterade en bra första halvlek där man ryckte loss till en tremålsledning i pausen. I andra halvlek kom Kärra ifatt och H43/Lundagård låg under med bland annat 29–30 i slutminuterna. Tränaren Kent Engdahl var tagen efter matchen.
– Det här var minst sagt spännande. Lite onödigt att vi tappade greppet i andra halvlek. Tyvärr blev det lite för mycket hawaiihandboll från vår sida. Skönt att det ändå gick vägen.
H43/Lundagård har en ny utmaning när man tar sig an Spårvägen hemma i Arenan på onsdag.
– Jag behöver väl inte påpeka vad som står på spel. Vi siktar på minst en poäng i den matchen. Det är annars mycket som tyder på att kampen om sista slutspelsplatsen inte kommer att avgöras förrän i sista omgången.
Tove Kronqvist svarade för en ny stabil insats i målet. Julia Andrejic och Marie Wall höjde sig bland utespelarna.
Gå till toppen