Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

”Hitta sätt att belöna resultat”

Hur tänker näringslivet kring idrottens ojämställda löner?
Marie Högstedt är en av de tyngre chefsrekryterarna i Malmö.

Marie Högstedt.Bild: Foto: Privat
– Näringslivet har jämställdhetsproblem i styrelser, till exempel. Där finns få kvinnor. Men på vd-positioner gäller lika lön oavsett kön. Sedan kan det skilja beroende på vilken bransch företaget arbetar i. Lägre ner i organisationerna kan skillnaden vara större.
Hon påpekar att hon till viss del har förståelse för att det är svårt att betala lika mycket lön till dam- och herrspelare om de inte genererar lika mycket pengar.
– Realistiskt är det ganska svårt. Det säger sig självt att vissa branscher genererar mer pengar än andra. På samma sätt som två manliga idrottare av världsklass kan tjäna olika i lön beroende på vilken gren de tävlar i.
Om idrotten verkligen vill uppnå lika lön för lika prestation måste föreningar och förbund ställa sig frågan: hur mäts prestation? Genom hur mycket publik och sponsorpengar spelarna lockar eller resultatet på tävlingarna?
– Om spelarna framförallt belönas på grund av hur mycket publik de lockar och inte att de till exempel kommer högt upp i ligan, då blir det inte bra.
Hon tycker att idrotten oftare ska använda sig av bonussystem.
– Det kan vara baserat 50 procent på publik och 50 procent på resultat i ligan. Det handlar om hur du presterar som helhet, som lag och individ. Förbunden måste hitta system för att belöna resultat på planen bättre, det är inte heller rättvist att bara herrarna drar in pengarna.
Gå till toppen