Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här blir det smidigare

Det blir grönare och skönare längs Malmös trafikstråk.

Kommunen satsar i år 355 miljoner på ny- och ombyggnader av vägar, cykelbanor och vissa broar, som Elfsborgsbron. Nya Kaptensbron är ett av projekten som ligger utanför den budgeten. Cyklister, flanörer och busspassagerare kan applådera. För bilister blir det trängre.

Centrum

Vad? Uppsalakajen vid Norra Vallgatan förstärks och fräschas upp med trädplanteringar och ett 330 meter långt gångstråk längs vattnet.
En ramp ner byggs vid Slussplan och det blir även en rad bänkar.
Vem bygger? Aarsleff Anläggning.
Klart? November 2013.

Södra Innerstaden

Vad? Trelleborgsvägen är en av infarterna som byggs om till lummiga stadsgator. 46 träd ska planteras i mittremsan. Bussfilen förlängs fram till en ny korsning med trafiksignaler i höjd med Mobilias nya p-garage. En cykelled startar vid parallella Finlandsgatan och svänger ut på Trelleborgsvägen vid trafikljusen. Bilarnas körbanor blir smalare, men fortfarande två på varje sida.
Vem bygger? Peab.
Klart? November 2013.

Heleneholm

Vad? Ystadvägen ska också bli grönare och mer cykelvänlig. 25 träd ska planteras i mittremsan. En cykelled byggs på södra sidan. Vid Heleneholmsskolan byggs en upphöjd cykelövergång.

Vem bygger? Akeab.

Klart? Mars 2013.

WByggkollen på nätet. På www.sydsvenskan.se/stories/byggkollen/ kan du läsa tidigare avsnitt i serien.

Gå till toppen