Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö högskola ser inte behoven för framtiden

De planerade nedskärningarna vid Malmö högskola riskerar att utarma den humanistiska och samhällsvetenskapliga profilen, varnar de båda Lundaprofessorerna Eva Österberg och Kim Salomon.

Att sitta som extern medlem i fakultetstyrelsen för Kultur och Samhälle (KS) vid Malmö högskola är ett intressant och stimulerande uppdrag. Bland mycket annat slås vi av att många av styrelsemedlemmarna är relativt unga forskare/lärare, fyllda av entusiasm inför möjligheterna att göra något viktigt och nytt i sina ämnen och samarbeta med andra discipliner. Tåligheten inför snabba förändringar vad gäller lokaler, budgetar, sammanslagningar spänns ibland till bristningsgränsen. Ändå är den på det hela taget stor. Lärarna ska inte bara undervisa, utan också ständigt anpassa sig till nya hopslagningar, skapa attraktiva studieprogram och ansöka om forskningsprojekt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen