Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fler Johan än kvinnor styr

Andelen kvinnor i börsbolagens ledningsgrupper har ökat. Men kvinnorna har inte blivit fler, i stället har männen blivit färre.

Bild: Arkivfoto: Roger Brink
Andelen kvinnor i ledningsgrupperna har legat på mellan tio och femton procent de senaste tio åren. I år har andelen ökat till 18 procent. Det beror på att antalet män har minskat. Ledningarna har alltså i snitt blivit mindre än förra året.
– Kvinnorna har i högre utsträckning fått sitta kvar vid nedskärningar, säger Rebecca Lucander, vd på stiftelsen Allbright.
Antalet kvinnliga vd:ar har också ökat, från nio förra året till fjorton i år. Det är dubbelt så många som för två år sedan. Samtidigt har fler börsbolag en vd som heter Johan än en kvinnlig vd.
– Ledningsgrupperna är extremt likriktade, säger Rebecca Lucander.
Vart tredje börsbolag har inte en enda kvinna i ledningen. Bland de 86 företagen på den så kallade svarta listan finns flera välkända storbolag, som Swedish Match, Stora Enso och Industrivärden.
Finansmannen Sven Hagströmer, initiativtagare till Allbright, tror att den svarta listan fungerar avskräckande och sporrar börsbolagen att jobba för jämställdhet. Han uppmuntrar kvinnor att bojkotta de svartlistade bolagen.
– Chansen att få jobb där är inte så stor, och får du det är sannolikheten att du blir befordrad väldigt liten.
De bolag som har jämn könsfördelning har ökat med nära 50 procent i år. Men de utgör fortfarande en liten del, 18 av totalt 251 börsbolag. Bland dem finns bara ett storbolag: Atrium Ljungberg.

17,8 procent kvinnor

Stiftelsen Allbright, som arbetar för att öka antalet kvinnliga ledare i svenskt näringsliv, har granskat ledningsgrupperna i Stockholmsbörsens 251 bolag.
Av dessa företag är det 86 stycken, eller 35 procent, som helt saknar kvinnor i ledningsgrupperna. Jämfört med 2012 är det en förbättring: Då saknade 100 företag kvinnor i ledningarna.
Totalt är 323 av 1 810 personer, eller 17,8 procent, i börsbolagens ledningsgrupper kvinnor.
Källa: Allbright
Gå till toppen