Redhawks

Redhawks pina snart över

Malmö Redhawks mardrömsresa i hockeyallsvenskan fortsätter – i kväll med obefintligt försvarsspel mot Almtuna. Men resan är snart över.

– Det svider djävulskt, sa tränaren Ulf Taavola. Men det är bara att spotta i nävarna.
Eftersom Oskarshamn besegrade Örebro, har Redhawks nio poäng upp till play off-kvalplats när femton poäng återstår att spela om.
Det såg farligt ut varje gång Almtuna gick till attack. För mellan, framför och bakom Redhawks backar var det fritt fram gång på gång.
Till och med annars så säkre Jens Olsson kom helt fel vid två av målen. Vid det första gick han bakom mål för att hjälpa Rasmus Andersson och lämnade fritt framför buren.
Och vid 4–2 släppte Olsson&Andersson enkelt Johan Berggren mellan sig, bara lite symboliskt viftande med sina klubbor.
– Det är pinsamt att släppa in sådana mål, sa Ulf Taavola.
Inte blev situationen bättre av att Johan Björk fick kliva av redan i första perioden, efter en tackling bakifrån som inte ens renderade en utvisning.
– Det är ju klockrent. Han ska ha en femma för den. Jag blev faktiskt lite chockad att inget hände, sa Johan Björk, tillbaka på hotellet långt före laget.
Smällen var nämligen så tuff, att Björk fick bryta matchen och åka till sjukhuset för röntgen.
– Vänstra skuldran fick ta smällen. Jag har rejält ont i axeln, men röntgen visade inget. Så det var skönt, förklarade Redhawksbacken.
Offensivt gjorde hans ersättare Mads Bödker sitt första mål i Redhawks med ett lobbskott i mål från blå linjen.
När Alexander Bergström forcerade in 2–1 såg Redhawks ändå ut att ha kontroll på matchen, men så kom först en utvisning på André Burakovsky och sedan en på Philip Hersby. Almtuna behövde bara fem sekunder på sig i fem-mot-tre för att kvittera.
Därefter kom alltså två billiga mål och bottenlaget Almtuna fick nytt hopp, samtidigt som de släckte Redhawks hopp om vidare spel.
– Vi måste försöka. Kan inte lägga oss ner och dö. Men inte ser det ljust ut, konstaterade Johan Björk.
Gå till toppen