Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Sluggerfest slutade i vinst

H43/Lundagårds handbollsdamer är på väg att skriva klubbhistoria genom att för första gången nå ett SM-slutspel.

H43/Lundagård tog ett stort steg mot målet när man vann rena sluggerfesten i streckmatchen mot Spårvägen med 38-29 (17-16). Tränaren Kent Engdahl knöt näven symboliskt efter slutsignalen.
– Håll med om att jag har underbara tjejer i laget. Det här var en urladdning av bästa märke.
H43/Lundagård är tack vare vinsten fyra poäng före Spårvägen i tabellen. Lägg därtill en betydligt bättre målskillnad än stockholmslaget.
– Jag har en bestämd känsla av att vi behöver ytterligare någon poäng för att vara absolut säkra. Spårvägen är inget dåligt lag. Jag sticker också ut hakan och påstår att vi tar upp jakten på Västerås och Eslöv som vi har inom räckhåll i tabellen.
Det här blev en målfest där försvarsjobbet var skralt hos hemmalaget den första kvarten. H43/Lundagård låg under med bland annat 7-10 innan man fick ordning på defensiven. Spelmotorn Ebba Engdahl var planens profil när matchen fortfarande stod och vägde i början på andra halvlek.
– Klart jag gillade läget. Spårvägen valde att punktmarkera Vanessa Tellenmark redan från avkast. Det blev stora ytor i Spårvägens försvar både för skott, genombrott och inspelningar.
Målvaktsbytet där Ilse Köhne ersatte Tove Kronqvist strax före pausen blev en succe, Ilse Köhne storspelade hela andra halvlek.
– Jag hann aldrig bli nervös. Jag hade förberett mig noga inför matchen och visste att jag kunde komma in på planen. Nu fick jag göra ett par viktiga räddningar direkt och på den vägen fortsatte det.
Vanessa Tellenmark är värd all mental beundran. Fem mål trots punktmarkering.
- Klart man blir tje av att inte få vara med i spelet. Å andra sidan lyckades jag slita mig loss från min bevakning fem gånger och det känns alltid positivt.
H43/Lundagård har gått som tåget den här våren. En förklaring är att de anonyma spelarna vågar stiga fram när det krisar. Spelare som Marie Wall. Märta Hendenqvist, Julia Andrejic och Emma Berndtsson är bra exempel.. Emma Berndtsson påpekade med glimten i ögat.
- Ta en sådan som mig. Jag får inte mycket speltid. När man kommer ut på planen gäller det att ta chansen. Jag skall lossa bössan från distans och idag blev det också tre sköna mål.
Gå till toppen