Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jag hatar februari

Det är en kort månad, säger ni. Det blir ändå ljusare. Nej, det finns inga förmildrande omständigheter, skriver Karin Zillén

Liksom frusna minuter på Ørestads blåshål till Metrostation, nästa anhalt på väg till arbetsplatsen på Berlingskes redaktion. Ständigt med mössa nerdragen till näsan, dubbla vantar, gore-texkängor, tjocka ylletröjor.
Februari saknar all charm. Januari har sin, i vilan och späkningen efter decembers frossande. Hej fullkornsbröd, omeletter och träningsvärk efter försiktiga träningspass.
Mars innehåller löften om en annan tid, och ibland påsk.
Men februari är en blek, kall, glädjelös transportsträcka som bara måste uthärdas. Jag tänker ofta på en scen i "Sagan om ringen"-filmerna när en åldrad Bilbo beskriver hur han påverkats av den åtrådda Ringen under många decennier, en känsla av att vara tunn, uttänjd:
"Like too little butter scraped over too much bread".
Det är en kort månad, säger ni. Det blir ändå ljusare.
Nej, det finns inga förmildrande omständigheter. Och jag vet att jag inte är ensam om mina känslor, efter att ha näthatat lite i sociala medier.
Men snart är den slut.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen