Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Samgående ger pengamuskler

Med en sammanlagd budget på 24 miljoner kronor för 2013, tar LDB FC Malmö och FC Rosengård nästa steg för ett samgående i praktiken.

Presskonferens om LDB FC Malmö och FC Rosengårds oväntade äktenskap i december förra året. Då presenterades även LDA FC-s nyförvärv, Maron Melis.Bild: Foto: Patrick Persson
– Det känns jättebra. Vi har bra och tydliga strukturer nu, säger LDB FC Malmös klubbdirektör Niclas Carlnén. Vi samarbetar redan i arbetsgrupper.
Vid kvällens båda årsmöten är meningen att "korsbefrukta" styrelserna. På förslag är att ordförandena Håkan Wifvesson (LDB FC Malmö) och Dzijat Redzep (FC Rosengård) och ytterligare någon ska sitta i båda.
– Vi kommer också att fokusera på både bredd och elit. Det innebär att båda föreningarnas organisationsnummer kommer att behållas, säger Niclas Carlnén.
FCR Malmö är ett sannolikt namn på huvudklubben. Namnbyte kan tidigast ske efter kommande säsong.
Samgåendet har redan gett finansiella muskler.
– Vi lägger en budget på 17,5 miljoner kronor, säger Niclas Carlnén. Vi har hittat sponsorer tidigt och kan göra det utan att riskera något. Och visst har samarbetet varit en förutsättning för flera nya sponsorer.
Omsättningen för 2012 landade på 14,2 miljoner för LDB FC Malmö och trots en ekonomi med krisstämpel gick det ihop.
– Det blev några tusenlappar plus till slut, säger Niclas Carlnén. I budgeten för 2013 finns ett beräknat plus på 750 000 kr, bland annat för att täcka om vi förlorar skattemålet vi är inblandat i.
FC Rosengård gjorde ett plus på över 100 000 kronor och deras budget för 2013 ligger på 6,5 miljoner.
Gå till toppen