Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Aukland vann Vasaloppet

Efter en spurtuppgörelse vann norrmannen Jörgen Aukland Vasaloppet 2013. Tvåa kom Daniel Tynell och trea blev Anders Aukland.

– Jag satte fart in mot mål, och de kom aldrig ikapp. Väldigt härligt, säger Aukland.
I damklassen blev det dubbelt norskt i topp.
– Jag visade att jag kan slå Brink och Tynell och i en spurt, det är otroligt härligt, sade en "överraskad" Aukland till SVT.
Det var en handfull åkare som till slut gjorde upp om segern i Vasaloppet. Norrmannen Jörgen Aukland var starkast under den sista kilometern, gick ifrån och vann efter en stark spurt. Daniel Tynell blev tvåa, två sekunder efter i mål. Jörgen Auklands bror Anders blev trea. Normalt starke spurtaren och fjolårsvinnaren Jörgen Brink, som jagade sin fjärde raka seger, blev fyra, och var besviken efteråt.
– Man vill ju vinna, så klart man är besviken, sade han till SVT.
Brink hade feberkänningar i går:
– Egentligen var det bra att jag kom till start över huvud taget. Men jag kände mig ganska vek. I dag fanns inte krafterna.
Nöjd Tynell
Tvåan Daniel Tynell var desto nöjdare.
– Jag är sjukt nöjd, jag har prickat in en brutal form, säger han.
– Jörgen (Aukland) är så jäkla värd segern. Grymt starkt av honom.
Jens Eriksson blev femma, Stanislav Rezac gick i mål som sexa.
Dubbelt norskt för damerna
I damklassen blev det dubbelt norskt i topp, då Laila Kveli vann damernas klass på tiden 4.22,22. Norskan åkte i mål i ensamt majestät med ett leende på läpparna efter att ha kört ifrån Seraina Boner, Schweiz, tidigare under loppet.
Sandra Hansson blev trea och bästa svensk i damklassen. Hansson kom i mål nio och en halv minut efter Laila Kveli.
Kveli, som kom tvåa i fjol, var glad efter loppet.
– Äntligen, det är härligt, sade hon till SVT.
Tvåan Boner, som leder den sammanlagda Ski classicsserien, hade ett tag under loppet ett stort försprång gentemot Kveli, men var till slut 1 minut och 29 sekunder efter i mål.
Gå till toppen