Världen

Torka dig med Guds ord

"Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara". Så står det på Lambis toarullar som blivit en storsäljare i Skandinavien. "Det är dålig smak och saknar respekt", säger den norske biskopen Laila Riksaasen Dahl till tidningen Vårt land.

"Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara". Så står det på Lambis toarullar som blivit en storsäljare i Skandinavien.Bild: Foto: Svenska Dagbladet/Scanpix
Det är bibelverser från första Korinthierbrevet kapitel 13 och Matteusevangeliet kapitel 6 som pryder företaget Lambis toalettrullar. Rullarna lanserades i en kampanjen som började i höstas och har blivit populära i både Sverige, Norge och Danmark. Kampanjen startade med att konsumenterna själva fick gå in på Lambis facebooksida och föreslå kärlekscitat som sedan trycktes på toapappret.
– Tanken var inte att det skulle stöta någon, säger Lambis marknadsföringsansvariga Christina von Trampe, till Vårt land.
Men Laila Riksaasen Dahl, biskop i Tunsberg i Norge, reagerar starkt. Hon tycker att det är smaklöst och saknar respekt.
– Bibelverser har inget på toarullar att göra, säger hon till Vårt land.
Biskopen kräver nu att Lambi drar tillbaka produkten.
Christina von Trampe förklarar att hon inte visste att citaten kom från Bibeln.
– Hade vi vetat detta hade vi inte tryckt det på toapapper, säger hon.
Gå till toppen