Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Äldre mår bra av tv-spel

Är du över 63 och känner dig nere? Då kan tv-spel vara lösningen. En ny studie från universitetet i North Carolina visar att äldre mår bättre av att spela tv-spel.

En ny studie från universitetet i North Carolina visar att äldre mår bättre av att spela tv-spel.Bild: Foto: AP/Scanpix
I studien tillfrågades 140 personer över 63 års ålder om de spelade tv-spel och i så fall hur ofta. 61 procent av deltagarna uppgav att de spelade emellanåt. 35 procent sa att de spelade minst en gång i veckan. Deltagarna fick sedan genomgå en serie tester för att bedöma deras känslomässiga och sociala välmående.
Resultatet visade att de som spelade tv-spel, även de som bara spelade emellanåt, kände sig mer välmående. De som aldrig spelade tv-spel mådde å andra sidan sämre och vissa hade även depressiva tendenser.
– Studien föreslår att det finns en koppling mellan tv-spelande och bättre välmående, säger doktor Jason Allaire, huvudförfattare till rapporten och professor i psykologi vid universitetet i North Carolina, och fortsätter:
– För tillfället planerar vi även en studie på sambandet mellan spelande och äldres mentala hälsa.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen