Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens rapport från skurhinken en blandad såpa

Vad är en städerska för dig? Det har Cecilia Persson, författare och personlig assistent, frågat Lundabor. Nästa vecka blir svaren en del av en utställning på Lunds stadsbibliotek. En rapport från skurhinken av i dag.

”Skurhinken är fortfarande laddad. Den handlar om klass och kön och arbete som inte värderas, vare sig det skuras i hemmen eller på arbetet”, säger Cecilia Persson, som i sitt hem nu samlar städprylar inför utställningen på Lunds stadsbibliotek nästa vecka.Bild: Albin Brönmark
Det är 43 år sedan dagboken ”Rapport från en skurhink” kom ut. Boken skrevs av den ensamstående mamman Maja Ekelöf, som med värkande skurknän kämpade för att få livet att gå runt för sig och sina fem barn. En omläsning av boken fick Cecilia Persson att bestämma sig: det var dags för en ny skurhinksrapport.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen