Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Elitseriedrömmen långt borta

Lunds volleybollherrar har siktet inställt på elitserien. Men vägen dit är bortfarande brant uppför. Lund föll tungt i kvalet mot Sollentuna hemma i Idrottshallen. Gästerna vann komfortabelt med 3–0 (25–22, 25–18, 25–21).

Nu återstår att se om Lund kan mobilisera krafter nog att vända på steken i returen i Stockholm helgen som kommer.
– Chansen finns och den ska vi givetvis ha. Tyvärr hade vi inte skärpan idag på de viktiga bollarna, kommenterade tränaren Stefan Sjöström.
Lund har haft en akilleshäl den här våren i att man har darrat på slutbollarna i många set. Så blev fallet även mot Sollentuna.
– Vi hade ledningen med 20–15 i första set när vi tappade rytmen. Synd att vi inte kunde vinna det setet och haft med oss till returen. Nu måste vi vinna returmötet med 3–0 för att få fram lite spänning, och det blir givetvis svårt.
Den stora skillnaden mellan Sollentuna och Lund var att elitserielaget från Stockholm gjorde betydligt mindre misstag jämfört med hemmalaget.
Lund har en treårsplan när det gäller ambitionen att etablera sig elitserien. Insatsen igår var ändå klart godkänd. Sollentuna är det lag som har spelat flest säsonger i elitserien, och man hade ett annat tempo i kroppen.
– Vår bäste spelare var centern Andreas Andersson. Han har varit duktig hela våren i allsvenskan. En bra insats svarade också spikern Tobias Helbig för ute på vänsterkanten, sammanfattade Stefan Sjöström.
Elitseriekval, herrar, match 1:2
Lunds VK 0
Sollentuna 3
Gå till toppen