Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lundastudent är årets IT-tjej

Årets IT-tjej är skånsk, i alla fall för tillfället. På onsdagskvällen delades utmärkelsen ut till Lundastudenten Cecilia Lindberg från Göteborg.

Cecilia LindbergBild: Foto: Privat
Priset och ambassadörsskapet delas ut av Microsoft och Universum för att uppmärksamma kunniga tjejer som studerar IT. Tanken är att på så sätt locka fler tjejer till branschen och att få fler att satsa på tekniska utbildningar.
– Jag vill förmedla det jag tror på och brinner för. Framför allt till yngre tjejer, säger Cecilia Lindberg när Sydsvenskan når henne precis efter att priset delats ut.
Hon utbildar sig just nu till systemvetare vid Lunds Universitet och leder utöver det ett projekt vars mål är att få fler studenter med teknikutbildning till ekonomihögskolan.
Hennes eget sikte är inställt på programmering. Fascinationen för teknik kom via dataspel och problemlösning och har följt med sedan barnsben.  Just spelen kan vara en bra väg in tror hon – et kan göra tekniken mindre abstrakt.
– Det finns ett stort behov inom IT-branschen av att få in fler behöriga kvinnor och det behöver man jobba på. Det är ett bra karriärval, säger Cecilia Lindberg.
Gå till toppen