Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Slutspelat för Lund

Säsongen är över för Lunds Volleybollherrar efter förlust även i returen där Sollentuna vann med 3-1 i set.

Förlusten innebär att Sollentuna spelar kvar i elitserien medan Lund får spänna bågen en gång till kommande säsong. Tränaren Stefan Sjöström såg ändå det positiva i kvalet.
– Nyttigt för oss att vara med på den här nivån. Vi behövde rutin från sådana här direkt avgörande matcher. Nu vet vi vad som krävs för att komma upp i den här nivån.
Lunds odds inför returen i Stockholm var givetvis inte perfekt. Förlusten på hemmaplan med klara 0-3 förra helgen satte ytterligare press.
– Nu vann vi andra set på bortaplan och det var givetvis en framgång. Vi var heller inte långt ifrån en setvinst i fjärde set. Det får vi ta med oss hem. Vi har en långsiktig plan i ambition att nå elitserien att jobba efter.
Lund presterade annars en fullt godkänd insats i Stockholm.
– Det tycker jag absolut. Det var jämnt skägg i spelarprestationerna men vår libero Per Nylander skall ha lite extra beröm. Han höjde sig över mängden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen