Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rekordpublik på bandyfinal

Hammarby är landets bästa bandylag. Tack vare en målexplosion under matchens inledning kunde de vinna SM-finalen mot Sandviken med 9–4. "Det känns underbart, det är helt sjukt", säger Hammarbys lagkapten Stefan Erixon.

Bild: Foto: Scanpix
Guldet är Hammarbys andra.
– Det känns underbart, det är helt sjukt, sade Hammarbys lagkapten Stefan Erixon till TV4.
Stefan Erixon var mitt i konfettiregnet på Friends Arena efter att laget säkrat sitt andra SM-guld
– Vi har kämpat sen april för att få den här. Det är en enorm match, svänger fram och tillbaka. Det finns inget som slår det här, det är det häftigaste man kan uppleva som bandyspelare någonsin, sade han.
Bandyfinalen lockade rekordpublik – 38 474 – till Friends Arena och de fick se en mycket märklig men underhållande bandymatch.
Robin Sundin avgjorde finalen med sitt 7–4-mål i slutminuterna, men det var annars David Pizzoni Elfvings 6–4 följt av målvakten Andreas Bergwall tv-räddning på Erik Petterssons skott som ordnade segern.
Matchen inleddes annars helt galet.
Hammarbys Adam Gilljam gjorde både 1–0 och 2–0 och när David Pizzoni Elfving gjorde 3–0 hade det inte ens gått fem minuter av matchen. Stefan Erixons 4–0 bara några minuter senare kändes nästan matchavgörande. Men så vaknade Saik till liv. Reduceringen kom på hörna, nästa må kom efter ett friläge två spelare mot noll och så missade Hammarbys Misja Pajkin en straff och så var det plötsligt 4–3 och stor dramatik.
Men Christoffer Edlund, som gjorde tre mål själv, och hans Sandviken lyckades inte komma närmare. I den andra halvleken var spelet mer låst och de målchanser som skapades hade målvakterna Bergwall och Joel Othén hyfsad koll på.
Hammarbyfansen tände bengaler på läktaren inför matchen, vilket innebar att avslaget blev framflyttat med 20 minuter, och de stormade planen och tände bengaler i samband med Olof Englunds 9–4-mål vilket innebar stor kalabalik på innerplan.
– Det är så jävla häftigt, jag är hes redan. Så häftig match, så jävla bra jobbat, utbrast David Pizzoni Elfving i TV4.
– Det har varit en för alla, alla för en hela vägen.
Sandvikens målvakt Joel Othén:
– Oerhört tungt så klart, vi fick en bedrövlig inledning med 0–4 i baken. Vi kommer ikapp hyfsat, men det rinner iväg lite för mycket på slutet, sade Othén till TV4 och kommenterade planstormningen på slutet.
– Det är så klart inte bra, det var ingen vidare säkerhet där jag stod. Tur att jag hade skridskor och inte skor.
Förbundskapten Franco Bergman gillade det han såg på Friends Arena.
– Fantastisk match som vänder flera gånger, sade han och förklarade vad som gjorde Hammarby till svensk mästare.
– Deras lagspel, man litar på varandra och man ställer upp för varandra i spelet

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen