Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya arenor för strandsport

Sand mellan tårna och en boll i handen kanske känns avlägset. Men så snart tjälen ger sig finns alla förutsättningar för den som längtar efter beachvolley eller beachhandboll i stan.

– Man pratar ju mycket om skejten, men detta är också en attraktion som många kan mötas kring och träna på, säger parkintendent Lars Brobeck.
I torsdags fattades de sista formella besluten om de nya arenorna för strandsport. Lunds volleybollklubb, Riksidrottsförbundet, Sparbankstiftelsen Öresund och Lunds kommun samarbetar om investeringen i Borgareparken på Norra Fäladen och klubben och kommunen ska sköta underhållet av planerna tillsammans. I Stadsparken samarbetar kommunen med Lugi handboll och H43.
– Det är första gången vi provar en lösning där klubbidrotten får vara med på spontanidrottsplanerna. De abonnerar några av planerna under sommarhalvåret. Det var förutsättningen för att Riksidrottsförbundet skulle sponsra med halva investeringen, säger Lars Brobeck.
Sanden är på plats i Stadsparken och i Borgareparken. Det saknas fortfarande ett trädäck i Stadsparken och detaljer som papperskorgar i Borgareparken. Till sommaren har Lundaborna tre områden för strandsport. Stadens första anlades strax efter millennieskiftet vid Sankt Hansgården.
– Det visade sig bli hur populärt som helst. Det tänkte vi på nu. Och spontanfotbollsplaner har vi ju ganska många, säger Lars Brobeck.
Gå till toppen