Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gågatan kan bli utan bokhandlar

Akademibokhandeln lägger ner sin butik på Södertull i centrala Malmö. Även butiken på köpcentret Entré är i farozonen. Istället väntar en flytt till Triangeln.

Akademibokhandeln.Bild: Arkivfoto: Ola Nilsson
I dagsläget har Akademibokhandeln två butiker i centrala Malmö, på Entré och på Södertull. I måndags fick de anställda i butiken på Södertull veta att den ska stängas efter årsskiftet.
– Lokalen är alldeles för stor. Jag ser gärna att vi finns kvar på Södra Förstadsgatan, och vi letar efter en mindre butik, säger Bo Holmberg.
Han är försäljningsdirektör på Akademibokhandeln och säger att även butiken i Entré kan komma att flyttas eller läggas ned, efter att kontraktet går ut om ett år.
– Den butiken är en ren förlustaffär för oss. Men köpcentrumet är under en omprofilering och vi har en dialog med fastighetsägarna. Så det återstår att se hur det blir där, säger Bo Holmberg.
I augusti kommer Akademibokhandeln att öppna ny butik i köpcentret Triangeln. Att det blir i ytterligare ett köpcenter säger Bo Holmberg är en tillfällighet.
– Böcker är en impulsvara så vi måste finnas där det finns folk, i och med ombyggnaden och den nya stationen tror jag det är ett bra läge.
Ambitionen är, enligt Bo Holmberg, att kunna erbjuda de anställda på Södertull jobb i den nya butiken. Han förstår om det finns en del frågetecken hos personalen nu när beslutet är taget och förhandlingar kommer att inledas.
Även bokhandeln Hamrelius på Södergatan i Malmö letar efter nya lokaler. Men enligt butikschef Gudmund Hamrelius är det för tidigt att säga vart de kommer att flytta.
– Det är ett känsligt läge, men klart är att kostymen är för stor för oss som det är nu.
 

Köper du böcker i bokhandel eller på nätet? Kommentera!

Gå till toppen