Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Levenstad: ”Vi är välförberedda”

Runt 7 000 personer väntas till onsdagens Champions League-kvartsfinal mellan Lyon och LDB FC Malmö.

Malin Levenstad, Sara Björk Gunnarsdottir och Jonas Eidervall.Bild: Foto: Håkan Röjder
På tisdagseftermiddagen var det pressträff i Olympique Lyonnais flådiga klubbhus och Sydsvenskan var med som enda svenska media som följde LDB FC Malmö.
Det var betydligt fler från franska medier, ett antal olika tv-bolag däribland klubbens eget.
– Så blir det när man är en del av en stor herrklubb. Just nu direktsänder de från en av ungdomsakademins matcher, säger Niclas Carlnén krasst och pekar in i klubbens tv-studio.
– Tjejerna har del av hela klubbens organisation. De satsar verkligen seriöst på damsidan. Men så fort man kommer utanför är det lite annorlunda. Vi bodde på hotellet närmast arenan när vi var nere och tittade på Lyon i en seriematch. När vi sa på hotellet att vi skulle titta på Lyon fick vi till svar att ”de spelar inte i dag”. Det visade sig att personalen inte ens visste att de hade en damsektion, utvecklar tränaren Jonas Eidevall.
Runt 7 000 personer väntas till onsdagens Champions League-kvartsfinal mellan Lyon och LDB FC Malmö. Det är dubbelt upp mot vad Lyon och dess svenska stjärna Lotta Schelin brukar locka.
LDB-spelarna visar minst sagt stor optimism inför uppgiften.
– Vi är välförberedda. Det känns inte som det är någon fråga vi inte haft uppe. Hela försäsongen har varit väldigt organiserad. Vi känner en trygghet, förklarar lagkaptenen Malin Levenstad. Visst känns det att vi har kommit för att möta en storklubb – men det hade ju varit kul om fler än Sydsvenskan visat intresse för oss...

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen