Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt galleri sätter fokus på foto

Hatten av för nytt galleri. Från Norge via London till anrik lokal vid Gustav Adolfs torg.

Nu öppnar ett nytt galleri för modern fotokonst i Malmö. Bakom galleri Vasli Souza står Rasmus Vasli från Norge och Marcio Mascarenhas från Brasilien. Båda har studerat fotografi i London och flyttade till Malmö i augusti förra året.
På fredag samkör de vernissage med galleriöppnande. Deras första utställning ”Equivalents” är en grupputställning med fem konstnärer, varav ingen tidigare har ställt ut i Sverige.
Galleriet kommer att fokusera på konstnärer från Skandinavien och Latinamerika, men i kommande utställningar märks även en japansk fotograf.
Rasmus Vasli har familj i Malmö och galleriet öppnar i ett hus på Gustav Adolfs torg som sedan 1907 tillhört hans släkt. Tidigare drev hans gammelfarfar Axel Berling hattfabrik i källarlokalen som nu renoverats till utställningshall.
– Vi är lite sent ute med tanke på Fotografi i fokus, men jag hoppas att folk fortfarande är intresserade och att många ska komma, säger Rasmus Vasli.

Equivalents

Vernissage: Fredag 17.3 kl 19.
Var: Galleri Vasli Souza, Gustav Adolf torg 10B.
Med: Kristianne Drake, Jenna E Garret, Jacopo Maino, Marcio Mascarenhas and Rasmus Vasli.
Gå till toppen