Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawks förstaval: Lusth

Mats Lusth blir nummer ett i Malmö Redhawks bås nästa säsong.
Så är tanken.

Mats Lusth.
– I dagsläget är Mats Lusth etta, men det beror lite på vem vi får in. Oavsett är jag inte främmande för att ha Lusth som etta bland tränarna. Han har gjort ett bra jobb i Sverige, Frankrike och Italien, säger Patrik Sylvegård, vd och sportchef i Malmö Redhawks.
Ulf Taavola var huvudtränare säsongen som gick för Redhawks och Mats Lusth var assisterande. Sedan det stod klart att Taavola inte skulle fortsätta har klubben letat efter en parhäst till Lusth. Det var ganska långt gånget med Johan Tornberg, men han tackade nej i förra veckan.
Patrik Sylvegård pratar om vikten av kontinuitet i klubben.
– Mats har de rätta kunskaperna och kan Malmö.
Som det ser ut nu är Mats Lusth etta och ni tar in en andretränare?
– Ja, så kan man säga, kommenterar Patrik Sylvegård.
Mats Lusth har ett år kvar på kontraktet, plus ett optionsår.
– Det viktigaste är att vi har en tydlig arbetsfördelning. Tydligare än vad vi hade den här säsongen, men egentligen har det ingen större betydelse vem som är etta eller tvåa, säger Patrik Sylvegård.
Malmö Redhawks försöker få André Burakovsky att förlänga sitt kontrakt. Många drar i den artonårige talangen.
– Vi måste ha besked i veckan. Så vi inte står här med dumstruten och tackar nej till spelare. Vill André vara med i hierarkin får han komma tillbaka till oss med ett besked, säger Patrik Sylvegård.
Gå till toppen