Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ansiktslyft för Gamla Limhamn

Gamla Limhamn får en utpost i sex våningar.

Det ska bli högt, men ändå med Limhamnsdrag, lovar HSB som just fått klartecken för 70 bostäder i kvarteret Gråsejen. Det ligger i utkanten mot Strandgatan och Limhamnsvägen, men HSB kallar det ändå Gamla Limham.Bild: TMØ
HSB lovar lyfta fram detaljer från sekelskiftets Limhamn i kvarteret Gråsejen i hörnet mellan Strandgatan och Limhamnsvägen. En detaljplan för hus med 70 lägenheter har vunnit laga kraft. Om intresset för att köpa lägenheter är tillräckligt stort blir det byggstart i början av nästa år.
Det blir radhus på insidan mot Prångaregatan, femvåningshus med takvåningar mot Ön och fiskehamnen och ett lite högre hörnhus.
– Vi vill inte skapa en kuliss, men det blir inga glashus utan en återhållsam arkitektur som tar fram Limhamns gamla drag, säger Stefan Sandahl, som är nyproduktionsansvarig på HSB.
Inne på gården ligger kalkugnen som blev början på Limhamns cementhistoria. Den står på kommunens mark, men HSB har åtagit sig att rusta upp området omkring och göra det mer tillgängligt med gång- och cykelvägar. Det ingår i ett belopp på 3,9 miljoner kronor som företaget ska betala för grönytor och vägar enligt exploateringsavtalet med kommunen.
Arkitekt är Nils P Johansson på Tage Möllers arkitektbyrå. Han har också ritat radhus i Hököpinge.
Gå till toppen