Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Om Sydsvenskan

Nu kommer sydsvenskarna närmare varandra - se filmen

Regionen förändras – och Sydsvenskan med den. Därför gör vi nu om C-delen i papperstidningen. 

Det blir en tjockare tidning, med ny form, där alla får mer av allt. För att spegla idén om tidningsdelen som får sydsvenskarna att komma närmare varandra, gjorde vi ett projekt tillsammans med två grupper som vanligtvis inte står så nära varandra: MFF-supporters och Lunds Studentsångare. Regissören Stefan Berg dokumenterade experimentet "Jordens omkrets minus två mil". 

Vad är det som händer i c-delen?


Fram tills nu har inte våra läsare fått alla våra lokala texter. Lundaupplagan har fokuserat på Lund med omnejd och Malmöupplagan på Malmö med omnejd.
Vi har helt enkelt redigerat om tidningen en gång varje kväll för att anpassa materialet geografiskt. Det tror inte vi är rätt längre och därför slutar vi med det. Våra läsare pendlar i allt större utsträckning mellan orterna och intresset för andra kommuner än den egna ökar. Särskilt stort vet vi att intresset för båda städerna Lund och Malmö är.
Den nya c-delen innehåller alltså mer om alla de kommuner vi punktmarkerar. Läsare som bor i Lund får mer nyheter och texter om till exempel Malmö och Burlöv. Läsare som bor i Malmö får mer redaktionellt material om bland annat Lund och Kävlinge.
Vi kommer också att lägga mer kraft än tidigare på kommunövergripande jobb. Jämförelser och granskningar av skola, äldreomsorg och annat som berör er läsare tycker vi är viktigt.

Fakta om regissören Stefan Berg

Stefan Berg började sin filmbana som musikvideoregissör. Detta efter fullgjorda juridikstudier och sju år som rockartist. Under de senaste femton åren har Stefan Berg arbetat på heltid med dokumentärfilm och i viss mån med manusförfattande. Stefan Berg har regisserat ett stort antal filmer, som t.ex. Blådårar, Rolling Like a Stone, Leslie, Ola Svensson Superstar och nu senast Strippan.
Hans filosofi är "att hitta lokala historier och göra dem universella; att välja det lilla perspektivet för att berätta en större historia och framförallt att genom närhet belysa det originella hos vanligt folk med fokus på det emotionella i deras tillvaro."
Stefan Berg tilldelades i maj 2010 Malmö Stads Kulturstipendium för värdefulla insatser i Malmös kulturliv under lång tid.
Se en kortare version av filmen här:
Gå till toppen