Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Chatt med Katrin Stjernfeldt Jammeh

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) chattade med Sydsvenskans läsare.

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) tar över styret i Malmö efter Ilmar Reepalu.Bild: Foto: Albin Brönmark

Malmöbo: Hej, Jag har hört att du tycker Malmö är "färdig" med sitt miljö- och klimatarbete och att nu bör fokuset flyttas därifrån. Stämmer det?

Katrin Stjernfeldt Jammeh: Hej! Nej, det stämmer inte. Malmö ska fortsätta att ligga i framkant vad det gäller klimatsmarta investeringar och miljöarbete. Vi är inte alls klara. Målen för miljöarbetet är högt satta. 2020 ska energiförbrukningen vara sänkt med minst 20 procent och med ytterligare 20 procent till år 2030. Vårt mål är också att andelen förnybar energi ska vara 100 procent i kommunens verksamheter år 2020. Däremot stämmer det att jag vill att vi växlar upp och gör lika kloka sociala investeringar som vi gjort i det fysiska Malmö.

13:01, 23 March 2013

 

Pellepennan: Hej. Malmö tar emot stora skatteutjämningsbidrag (som tycks öka hela tiden). Vill du verka för att ekonomin stärks såpass att dessa, med de regler som gäller, inte längre erhålls? Om ja, vilken prioritet har detta?

Katrin Stjernfeldt Jammeh: Malmö fungerar som ett nav i en större region. I Malmö startas 8 nya företag varje dag. Det finns 30 procent fler arbetstillfällen än det finns Malmöbor i arbetsför ålder. Det innebär att Malmö försörjer kramskommunerna med väldigt många arbetstillfällen. Lägg dessutom till att många fler än Malmöborna har tillgång till Malmös fantastiska kulturutbud och stadsmiljö. Utjämningssystemet är skapat för att se till att hela Sverige kan leva.

13:02, 23 March 2013

 

Christofer: Hur ser du på en avkriminalisering, taxering och reglering av cannabis? Såsom är på gång på flera håll i världen bland annat i vår grannkommun Köpenhamn och rekommenderas av internationella kommissionen för drogpolicy?

Katrin Stjernfeldt Jammeh: Hej Christofer.
Jag är mot en avkriminalisering av cannabis.

13:04, 23 March 2013

 

Matza: How will you deal with the antisemitsm and how will you make sure that your jewish citizens feel safe?

Katrin Stjernfeldt Jammeh: Hello Matza. We work a lot with the core values ​​and tolerance. We are currently revising our action plan against discrimination together with the Jewish community.
The municipality has also established a Dialogue Forum in which the municipality, the police and various communities come together and discuss how Malmo can become a safer city.

13:05, 23 March 2013

 

Rashida: Många blir tyvärr mycket begränsade av denna ökade kriminallitet som vi ser och hör om dagligen. Speciellt äldre personer som inte vågar sig ut på kvällarna. Därför frågar jag varför du är så emot att ha fler patrullerande poliser i omlopp i Malmö, och vad tänker du göra istället?

Katrin Stjernfeldt Jammeh: Hej Rashida!
Jag är inte alls emot fotpatrullerande poliser i staden. Tvärtom.
Jag har uppvaktat rikspolischefen och krävt att han ska leva upp till sitt löfte om fler poliser till Malmö. Jag ser att det är viktigt att poliserna är tillräckligt många för att vara synliga och för att kunna jobba strategiskt i vårt gemensamma förebyggande arbete.

13:07, 23 March 2013

 

Kristina: Grattis! Malmö har förändrats otroligt mycket sedan jag flyttade hit i början av nittiotalet med högskola, västra hamnen, Öresundsbron och citytunneln. Vilka är dina visioner för framtidens Malmö? Har du idéer om fler storslagna projekt? Vilka är de i så fall?

Katrin Stjernfeldt Jammeh: Hej Kristina. Tack! Min vision är att Malmö ska bli en hel stad. Den är ung, den är global och den ska bli hel. Vi behöver göra lika kloka sociala investeringar som vi har gjort i den fysiska miljön. Skola, arbete och bostäder. Det handlar om att vi nu måste se till att ta vara på all den kompetens och de erfarenheter som Malmöborna har. I dag slösas massor av talang och kreativitet bort. Vi kommer naturligtvis att fortsätta bygga staden även fysiskt, och se till att staden byggs ihop.

13:09, 23 March 2013

 

AndersW: Hej och lycka till! Hur ser du på fenomenet att det inom samtliga partier i Sverige förekommer intriger av sällan skådat slag Vilket på allvar påverkar den demokratiska processen. Vad är viktigast: Partipolitik eller ärliga politiker som står för sin åsikt utan dubbel Agenda? Med vänlig hälsning, A

Katrin Stjernfeldt Jammeh: Hej Anders. Det var en lätt fråga. Självklart är det viktigt med ärliga politiker. Ärliga politiker som driver partipolitik och som förmår jämka samman olika intressen.

13:11, 23 March 2013

 

förälder: tycker du att det behövs fler personal inom skola och förskola

Katrin Stjernfeldt Jammeh: Hej!
Vi gör en storsatsning på Malmös förskolor och skolor. Det handlar om att vi gör om organisationen för att kunna jobba effektivt med utvecklingsinsatser, om att se till att varje skola får förutsättningar att jobba utifrån just sina elevers behov. I år skjuter vi till 50 nya miljoner för att förstärka skol- och förskoleverksamheterna. Pengar som bland annat kan användas till att förstärka personaltätheten.

13:13, 23 March 2013

 

Anna: Grattis! Jag är glad att du blev utnämnd. Jag har lyssnat in dig och tror helhjärtat på dig. Det finns många punkter i Malmö som måste bäras fram.

Katrin Stjernfeldt Jammeh: Tack Anna! Jag är glad och stolt över förtroendet och ser att vi är många som måste jobba ihop för Malmös bästa.

13:16, 23 March 2013

 

Karin Bengtsson : Hur ska du arbeta för att få varje Malmömedborgare att för stå individens betydelse för vårt gemensamma bästa, t ex hur används gemensamma resurser/skattepengar, har ofta mött uttrycket "men det är ju gratis". Lycka till med arbetet för ett humant Malmö. Karin Bengtsson 71. Malmöbo sedan 1963

Katrin Stjernfeldt Jammeh: Hej Karin! Tack! Som Socialdemokrat är jag övertygad om att den gemensamma och generella välfärden är viktig. Jag ser med oro på att den just nu monteras ned i Sverige. Att avgifterna höjs i välfärden är i och för sig ett sätt att synliggöra delar av kostnaden, men det innebär också att de som har störst behov av den kanske inte kommer åt den. I mitt politiska uppdrag pratar jag mycket om hur samhället hänger ihop. Jag ser att det finns en stor vilja bland medborgarna att betala gemensamt för vård, skola och omsorg och självklart måste varje skattekrona användas klokt.

13:21, 23 March 2013

 

Solange El-Haj: Stort Grattis och lycka till :)

Katrin Stjernfeldt Jammeh: Tack Solange! Jag lovar att göra mitt bästa för Malmö. Vi har en stad att bygga och vi ska göra det ihop med malmöborna, med stadens anställda, på arbetsplatser, med facken, föreningarna och företagen, med högskolan och med alla som vill vara med.

13:26, 23 March 2013

Gå till toppen