Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Det blir en vit påsk

Julen varar än till påska. SMHI utlovar snö över östra Skåne under natten mot långfredagen och kanske når nederbörden även till Malmö.

Bild: Foto: Thomas Löfqvist
– Det är ett lågtryck som närmar sig söderifrån och som är på väg upp mot Baltikum, det leder i sin tur till mer ostliga vindar, berättar Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.
– Vindvridningen gör att det skapas snöbyar ute till havs som främst kommer in över östra Skåne, Blekinge och Kalmar län, säger hon.
Det som avgör om snön når Malmö eller ej är hur pass västlig lågtryckets bana blir, men klart är att påskhelgen blir molnig och blåsig.
– Molnigheten avgör temperaturen. Det blir under nollan på dagtid och lite varmare när solen tittar fram igen på måndag, säger Lovisa Andersson.
Påsken är som bekant en av årets största trafikhelger. SMHI har dock inte känt sig nödgade att skicka ut några vädervarningar än så länge på grund av snön.
– Det ser inte ut att vara så stora mängder på kort tid, men det är klart att det är bra att hålla sig uppdaterad om man ska ut på vägarna, säger Lovisa Andersson.
Gå till toppen