Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Benjamin Fadi spelklar

Benjamin Fadi blir spelklar till allsvenska premiären för Malmö FF – på övertid.
– Ja, vi hade gett upp hoppet, när det plötsligt kom ett e-brev från förbundet, säger sportchefen Per Ågren.

Bild: Foto: Peter Frennesson
Det rasslade till i hans brevkorg mitt på långfredagens eftermiddag, alltså långt utanför kontorstid.
– Förbundet hade gett oss beskedet att skärtorsdagen 15.30 var deadline. Så jag var inställd på att Benjamin inte skulle bli klar förrän till Åtvidabergsmatchen nästa fredag.
Det bör kanske betonas att det inte med självklarhet innebär att Benjamin Fadi finns med i truppen mot Halmstad. Tokelo Rantie och Magnus Eriksson startar säkert på topp, Dardan Rexhepi är troligt förstaval på bänken. Men tränaren Rikard Norling kan nu välja två forwards på bänken.
Det var först när Benjamin Fadi fyllde 18 år den 16 mars, som den formella processen att göra honom till MFF-are kunde börja.
– Vi fick tidigt klartecken från Migrationsverket och efter ett par dagar så matchade klubbarnas uppgifter varandra i Fifas så kallade TMS-system. Alltså vi och Fadis klubb Heart of Lions var överens om allt, berättar Per Ågren.
– Sen hände inget på tre dagar. Ghanas fotbollförbund skulle bara släppa licensen till Sverige, men vi fick inga svar från dem.
Inte förrän den oväntade påskpresenten kom från Svenska Fotbollförbundet.
– Det kan ju vara så att förbundet tagit åt sig av kritik de fått, funderar Per Ågren.
Som samtidigt använde långfredagen att skriva nytt kontrakt med en spelare och samtidigt låna ut honom.
Det är 19-årige mittfältaren Amin Nazari som skrev på för tre nya år, men samtidigt något oväntat lånades ut till Assyriska i Superettan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen