MFF

Oavgjort mellan MFF och Halmstad

Ett drömmål av MFF-anfallaren Tokelo Rantie räckte bara till en poäng mot Halmstad, 1–1. Hemmapubliken buade när slutsignalen gick.

– Vi är besvikna över resultatet och över prestationen, som var fattig på rörelse. Vi fick inte till spelet och vår offensiv som vi ville, sa MFF-tränaren Rikard Norling.
– Vi ville ha mer, det är inget att snacka om, fortsatte han.
Malmö FF stod aldrig för en klang- och jubelföreställning inför 19577 åskådare.
Efter en ganska intetsägande första halvlek med lågt tempo bjöd Tokelo Rantie på artisteri i den 48:e minuten och gav MFF ledningen.
En högspänningsledning rätt in i en sömnig historia, men lyckan varade bara fem minuter för Malmö FF.
Gudjon Baldvinsson rann väldigt enkelt igenom MFF-försvaret och kvitterade.
Hemmalagets spår av intentioner, mod och fart försvann i ett nafs.
Det blev inte bättre av att Tokelo Rantie klev av planen i den 66:e minuten – med en skada som kan bli långvarig.
– Vi får avvakta 48 timmar och se vad det är. Troligen är det är en liten sträckning, eventuellt en bristning i vaden, sa Rikard Norling.
MFF-tränaren räknade mer eller mindre bort Tokelo Rantie till fredagens bortamöte med Åtvidaberg.
– Det skulle inte förvåna mig. Det positiva var att Dardan Rexhepi kom in och var pigg, vilket bådar gott, sa Rikard Norling.
Stadionmattan var med tanke på vinterkylan inte i bästa skick. Något som förmodligen mest missgynnade MFF, som trots allt skulle vara det bollförande och attackerande laget. Studsarna var inte helt lätta att beräkna.
– Det var lika för båda lagen. Men det var helt avgörande i några situationer när vi drev upp tempot. Fast jag vill inte skylla på det, sa Rikard Norling.
Vad är du mest bekymrad över?
– Jag vill inte slå för mycket på någon bekymmerstrumma, vi har haft en premiär och ska spela igen på fredag. Allsvenskan är i gång, sa Rikard Norling.
Vad tyckte du om samarbetet mellan anfallarna Tokelo Rantie och Magnus Eriksson?
– Egentligen första matchen de spelade ihop, av olika anledningar. I förhållande till det var det okej, sa Rikard Norling.
 
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2013
Gå till toppen