Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Minister vill ha ny pappamånad

Nya jämställdhetsministern Maria Arnholm (FP) kan tänka sig en tredje så kallad pappamånad. Under tisdagen besökte hon Lund.

En folkpartidelegation med bland andra Tove Klette, kommunalråd, Ulf Nilsson, riksdagsledamot och jämställdhetsministern Maria Arnholm besökte yrkeshögskolan på Consensum i Lund. Maria Arnholm ser yrkesutbildning inom vård och omsorg som ett sätt att tackla lönediskriminering mot kvinnor.Bild: Foto: Lars Dareberg
Kaffe, frukt och en chokladbit stod på bordet när Maria Arnholm tillsammans med partivänner anlände till privata Consensums yrkeshögskola på Sankt Lars väg under tisdagsförmiddagen.
Hos Consensum vidareutbildar sig för närvarande 185 undersköterskor och LSS-handledare. Fem av dem berättade i går för Maria Arnholm, som förutom jämställdhetsminister är biträdande utbildningsminister, om sina erfarenheter. Alla vittnade om hur de kunnat använda sina nya kunskaper direkt på sin arbetsplats, bland annat en medicinavdelning på Skånes universitetssjukhus i Lund och ett privat äldreboende i Dalby. De flesta eleverna pluggar yrkesutbildningen parallellt med att de arbetar.
– Det är häftigt. Närheten till arbetet innebär att eleverna vågar testa nya arbetssätt och metoder under utbildningen, sa skolans chef Gunnel Hermansson.
Ännu är utbildningsformen från 2009 relativt okänd, upplever hon. Consensum får i snitt mellan två och tre ansökningar per utbildningsplats.
När alla runt bordet var klara med att berätta om sina erfarenheter hade besöket gått tio minuter över tiden. Maria Arnholm och hennes medarbetare begav sig i taxi till Folkpartiets kansli på Knut den stores gata i centrala Lund för snabblunch. Sydsvenskan åkte med.
När Maria Arnholm tillträdde som minister för drygt två månader sedan gav hon frågan om löneskillnader mellan män och kvinnor högsta prioritet. En viktig faktor för det, menar hon, är att professionalisera traditionellt kvinnodominerade yrken.
– Det undersköterskorna som gått yrkesutbildningen här säger är att de berättar för sina arbetskamrater hur man kan arbeta och vad som kan förbättras. De har ett ständigt samtal om hur de ska bli bättre. Det är att professionalisera. Det gick inte att ta miste på deras stolthet över vad de lärt sig, sa Maria Arnholm medan taxin svängde in på Stattenavägen.
Det är också viktigt att ändra strukturer och traditionella könsroller som kan resultera i ojämställda löner, enligt Arnholm. En av dem är att mammor i mycket högre utsträckning än pappor är föräldralediga med sina barn.
För att förhindra det har till exempel Island vikt en större andel av föräldraledigheten åt föräldrarna individuellt. Mamman och pappan har rätt till fem månader var. Utöver dem har de två månader att bestämma över själva.
– Om vi hade legat längre bakom och kommit igång med detta nu så hade vi nog gjort som Norge och Island gör. Nu har vi ett system som många är nöjda med. När vi vill utveckla det så kan vi inte som på Island bygga på utan vi måste uppmuntra föräldrar att dela mer lika inom ramen för det system vi har, sa Maria Arnholm medan bilen passerade Klostergårdens idrottsplats.
2008 införde regeringen jämställdhetsbonus för föräldralediga. Eftersom den inte fick någon effekt ändrades reglerna 2010. Maria Arnholm vill avvakta vad ändringen innebär.
– Nu får vi se hur det går. Om inte bonustanken går i rätt riktning så tycker jag att vi ska överväga att gå ett steg längre och reservera en tredje månad, sa Maria Arnholm.
Efter snabblunchen på partikansliet besökte hon genusvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet.. 
Gå till toppen