Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

”Kallis” får städkritik

Efter ett oanmält tillsynsbesök i februari får nu kallbadhuset i Malmö skarp kritik av miljöfarvaltningen för att ha bristfällig städning.

En anonym tipsare klagad på bristande städrutiner och dålig hygien i bland annat dusch och toalettutrymmen. Tipsaren säger sig ha framfört kritiken direkt till personalen, varpå bara en del av bristerna åtgärdats.
När miljöförvaltningen gjorde ett oanmält tillsynsbesök i februari blev det flera anmärkningar angående dålig ventilation, smutsiga omklädningsrum och trasiga paneler i bastur.
Linda Wolski, miljöinspektör på miljöförvaltningen, bedömde bristerna som så grava att det "föreligger risk för olägenhet för människors hälsa".
– Det handlar mest om britsfällig städning, brister i rengöring av ventilation och att de inte städat tillräckligt på golvytorna, säger hon.
Vad är det som gör att det är "risk för olägenhet för människors hälsa"?
– Man behöver ha en bra nivå på städningen för att hindra smittspridning. Många människor vistas där och smitta kan spridas både genom direktkontakt och genom luftventilationen.
Någon ordentlig genomgång av köket gjordes aldrig men enligt Linda Wolski är förvaltningens livsmedelsinspektörer vidtalade.
En av kallbadhusets chefer, Jonas Rincon Dahlberg, vill inte bemöta kritiken:
– Jag tänker inte lämna några kommentarer.
Men i det svar han skickat in till miljöförvaltningen skriver han att det finns klara rutiner för städning men att olyckliga omständigheter med semesterledig personal och nyanställd personal, resulterat i att en del rutiner inte följts.
Gå till toppen