Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lydiagården i konkurs

Lydiagården utanför Höör stängs. Lunds tingsrätt har idag beslutat att försätta rehabiliteringshemmet för cancerpatienter i konkurs.

Bild: Arkivfoto: Thomas Löfqvist
I tjugo år har tumörpatienter från Skåne och andra landsting kunnat åka till Lydiagården utanför Höör för rehabilitering. Men snart har den sista patienten vårdats i stiftelsens regi.
På onsdagen beslöt styrelsen för Stiftelsen Lydiagården att lämna in en ansökan om konkurs till tingsrätten i Lund. Ett beslut om konkurs har fattats av tingsrätten och en konkursförvaltare är utsedd. Det betyder att all verksamhet upphör vid rehabiliteringshemmet.
– Vad jag kan se i nuläget behöver inte de patienter som är inbokade i april vara bekymrade, säger stiftelsens VD Chris Christensen.
Stiftelsen har tretton anställda, som kommer att få sluta efter april månad. 53 remisser för patienter har kommit in, som skulle ha fått vård innan sommaren. Men det är alltså oklart hur många av dem som kommer att kunna få rehabilitering innan Lydiagården stängs.
– Det känns inte roligt alls. Vi har kämpat oerhört hårt under två års tid för att få det här att fungera, säger Chris Christensen.
I och med att Lydiagården stängs försvinner det enda rehabiliteringshemmet för cancerpatienter i Skåne.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen