Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nanne Grönvall i Malmömusikal

Under den gångna säsongen har schlagerartisten Charlotte Perrelli stått på Malmö operas stora scen i "Evita".
Nästa vår ska en annan folkkär schlagersångerska möta den skånska publiken på Malmöoperan: Nanne Grönvall blir affischnamn i dramamusikalen "Rebecca" som får Skandinavienpremiär i februari 2014.

Nanne Grönvall kommer till Malmö.Bild: Foto: Åsa Sjöström.
"Rebecca", som bygger på Alfred Hitchcocks berömda film, kommer att dirigeras av Anders Eljas, som inte arbetat på Malmö opera sedan succén med "Kristina Från Duvemåla" på 19990-talet.
Men nästa säsong på Malmö opera inleds med musikalen "Miss Saigon" som får premiär 6 september. redan har 30 000 biljetter sålts till musikalen där bland annat Dan Ekborg, Philip Jalmelid och den holländska musikalartisten Li-Tong Hsu har några av huvudrollerna.
Den 26 oktober flyttar Skånes Dansteater in på Malmöoperans stora scen med helaftonsföreställningen "The Feeling of Going" innan höstens stora opera, Jules Massenets "Manon" tar över den 30 november. Operan gör av ett franskt konstnärligt team och i huvudrollerna finns Georgia Jarman och Joachim Bäckström.
Vinterns familjeföreställning på Malmö opera blir en sagoföreställning, "Tusen och en natt", i regi av Maria Sundqvist. Dramatikern Vanja Hamidi Isacsson och kompositören Daniel Fjellström gör en helt ny operamusikal som får urpremiär 28 december.
Malmö opera och Malmö stadsteater samarbetar, för att fira 70-årsjubileet för teaterbyggnaden vid Fersens väg, om musikalen "Cabaret" som får premiär på Hipp den 6 februari 2014 och sedan åker på turné.
Hugo Hansén, som verkar som regissör vid Stockholms stadsteater, kommer till Malmö för att regissera uppsättningen där Lindy Larsson kommer att göra rollen som konferenciern. I andra bärande roller finns Kristofer Berglund, Marianne Mörck, Hans Peter Edh, Mattias Linderoth och Susanne Carlsson. vem som ska göra huvudrollen, Sally Bowles, är ännu inte klart.
Den breda operauppsättningen på Malmöoperan nästa vår blir Puccinis "Bohème" som får premiär den 22 mars 2014.
Och den 26 april nästa år har "Rosenkavaleren", av Richard Strauss premiär på Malmö opera. Leif Segerstam dirigerar och Charlotta Larsson sjunger rollen som den aristokratiska fältmarskalkinnan.
Nästa säsongs turnéproduktion blir Verdis "La Traviata". Uppsättningen är, precis som det här årets turnéuppsättning av "Tosca", en fortsättning av modellen med stora operor i miniformat, så kallad "opera up close", som importerats från London. "La Traviata" får premiär i höst, den 14 september.
Bland gästspelen på Malmö opera nästa säsong märks After Dark, den 20 september, och Joe Labero, i februari 2014.
Gå till toppen