MFF

Malmö vann mot Åtvidaberg

På fredagen inledde han målskyttet för Malmö FF och spelade fram till ytterligare ett mål när MFF vann med 3–1 över Åtvidaberg.
– Det var skönt personligt att få sätta ett mål för sin nya klubb, sa Magnus Eriksson.

Av respekt för sitt gamla lag och supportarna på Kopparvallen blev det ett återhållsamt jubel av Magnus Eriksson (7) när han gjorde sitt första mål i MFF-tröjan vilket gav 1–0 mot Åtvidaberg.Bild: Foto: Stefan Jerrevång
Det syntes att han trivdes med att vara tillbaka på sin gamla arena.
I alla fall med att spela på konstgräs, vilket gynnade ett mer spelskickligt MFF som fick fart ordentligt på bollen i andra halvlek.
Jiloan Hamad, som gjorde sin 100:e allsvenska match, satte ett skott i ribban efter en halvtimme efter fint anfallsspel.
Dardan Rexhepi slog ut bollen till Magnus Eriksson som med en snygg yttersida fick in bollen till Hamad strax utanför straffområdet som drog bollen i ribban.
Men målet låg i luften och sju minuter senare var det alltså dags för Magnus Eriksson att göra mål på Kopparvallen igen, han har gjort 26 stycken tidigare i superettan och allsvenskan, men nu var det för MFF i sitt polkagrisrandiga bortaställ.
Simon Thern hotade ständigt ute på sin kant och var även inblandad i målet då han slog inlägget, vilket Hamad först kastade sig framåt för att nå, men missade och Magnus Eriksson drog till med högerfoten!
– Ja, den funkar den också, sa han och skrattade.
På planen var han mer modest och knöt bara näven efter 1–0-målet.
– Lite återhållsam måste man ändå vara. Det var en lättnad för mig personligen att få göra mål för mitt nya lag, sa anfallaren.
Åtvidaberg kvitterade strax före paus genom en frispark signerad Kristian Bergström, 39.
Bollen studsade framför Johan Dahlin och in i mål, och till och med Kristian Bergström var förvånad att den gick in eftersom skottet blev lösare än tänkt.
I andra halvlek dominerade Malmö FF.
Man skruvade upp tempot, och till skillnad mot matchen mot Halmstad spelade laget kompakt och fick fart och flyt i passningsspelet.
– Det är lätt att säga att det beror på underlaget, men jag tror att det är en stor faktor. Vårt signum är vårt passningsspel och jag tycker att vi visar upp det framför allt i andra halvlek, sa Eriksson och fortsatte:
– Vi var skickliga och täckte mycket boll och lät Åtvidaberg springa mycket utan.
2–0 kom efter ett inlägg från Ricardinho, via nick från Eriksson och direktavslut av Erik Friberg.
– Vi bor ju grannar nu så jag måste vara snäll mot honom, sa Eriksson.
Friberg blev till och med bäste målskytt när han fastställde slutresultatet 3–1 i den 67:e minuten.
Hamad, som var riktigt bra i andra halvlek, fångade upp en Åtvidabergpassning och drev själv bollen in i straffområdet där han spelade sidled till Friberg.
Friberg fick bollen lite bakom sig men snurrade bara ett varv och slog kontrollerat in bollen till vänster om målvakten.
– Vi sa i halvtid att nu ska vi sätta oss på bussen och njuta av det här. Det är alltid tungt att få ett kvitteringsmål på sista sparken, men surret i omklädningsrummet var att det var segern vi skulle ha.
Och så blev det.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2013
Gå till toppen