Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Dahlin: Trött på plastgräs

– Det är klart att det är en tavla, men jag börjar tröttna på plastgräsen, sa MFF-målvakten Johan Dahlin efter att han dessutom gått av skadad i halvtid.

Johan Dahlin klev av efter första halvlek.Bild: Peter Frennesson
Upprinnelsen till skadan kom i mitten av första halvlek när Johan Dahlin krockade med egna mittbacken Filip Helander vid en utrusning.
– Jag skulle väl ha gått av redan då, men det är lätt att vara efterklok, sa Johan Dahlin och berättar att det högg till i insidan av låret.
– Vi gjorde en bedömning i paus att jag skulle gå av och det ville jag också. Kanske skulle jag ha gjort det tidigare, fortsatte Dahlin som igår inte visste om det rörde sig om en bristning eller sträckning.
Han kommer att undersökas igen under lördag förmiddag.
Var du hämmad av skadan vid målet?
– Lite, men det är inget jag ska skylla på, sa Johan Dahlin.
Det var strax före paus som Åtvidaberg fick en frispark ute till höger, där rutinerade Kristian Bergström skruvade in ett relativt löst skott mot bortre hörnet.
Dahlin missbedömde studsen och bollen gick i mål.
– Det är klart att jag skulle ta den, men jag får skylla på plastgräset. Det är inget som fotboll ska spelas på, sa han och fortsatte:
– Det är klart att det är en tavla, men jag börjar tröttna på plastgräsen. Hade det varit blött nu så hade bollen studsat till mig, men nu är det torrt och då är det omöjligt att ha koll på vart den ska komma.
Dahlin ersattes i paus av Robin Olsen och ersättaren sattes inte direkt på några större prov då Malmö FF ägde spelet den andra halvleken.Heidi Silvander
Gå till toppen