Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Farewell Novell

Efter fem år tar musiktidningen Novell farväl och avskedsnumret gör vad det kan för att visa vad det är vi kommer att gå miste om i framtiden. Det är ett vackert hejdå, präglat av just det som varit Novells – och inte så många andras – signum: de långa och varsamt berättade musikreportagen, de udda vinklarna, de inte helt givna ämnesvalen.
Senaste och sista numret.
I finalnumret berättar Torbjörn Nilsson om bröderna Herreys utanförskap, Matilda Lindwall och Anton Gustavsson utreder hur tv-talangjakterna behandlar oskyldiga barn med artistdrömmar och Adam Svanell pratar Elvis och Les Miserables med Håkan Juholt.
Dessutom listar man några av de texter som aldrig kom längre än till idémötet: En kartläggning av överklassens musiksmak. Watain pratar teologi. Anders Borg om sitt technoförflutna.
”De här reportagen får du aldrig läsa”, snyftar rubriken. Men det behöver ju inte vara sant. Det är ju bara att skriva dem. Novell säger hejdå, och det är trist, men originella och välskrivna reportage hittar nog alltid sin väg till läsaren på något sätt.
Gå till toppen