Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kokar du ditt vatten?

Arne Berge, Lund:
  – Ja vi kokar det men jag är inte rädd för att dricka det. En halvtimme innan det här blev känt hade jag druckit mer kranvatten än nånsin. Jag hade lett ett spinningpass på Gerdahallen och då måste man dricka mycket. Jag har mått bra.
 
Eva och Tommy Nykvist, Nöbbelöv:
- Ja det har vi gjort sedan vi såg det här på nyheterna. Vi var hos sonen i Höör igår och fick med lite vatten hem. Det är trist när det inte fungerar och det var konstigt att det skulle ta så många dagar.
 
Anne-Maj Bengtsson, Lund:
– Ja. Jag låter det stå framme en stund och sedan slår jag över det i en bringare och ställer in den i kylen. Jag sköljde grönsaker och åt innan jag fick reda på det här. Jag har varit extra dålig i magen men jag vet inte om det beror på vattnet.
 
Anna Kempe med barnen Siri och Isak Kempe, Lund:
– Ja, jag använder inget vatten direkt från kranen och jag handdiskar också i kokat vatten. Det är lite krångligt men det funkar. Igår kunde barnen inte bada utan fick duscha istället och det tyckte de var lite konstigt.
 
Matti Tuominen, innehavare av Klostergårdens konditori:
– Ja, det har vi gjort, både på konditoriet och hemma. Vi har inte märkt nånting så jag tycker det är lite skrämselpropaganda. Men så klart måste de varna när nåt sådant här händer. Eftersom det gick flera dagar innan det kom fram så kan det inte vara så allvarligt.
Gå till toppen