Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Utmaning från ”Rödvinshögern”

Rödvinsvänstern är de som sätter reporäntan, inför jobbskatteavdrag och bygger fotbollsarenor.
Nu har dock en utmanare börjat formera sig.

Patrik Svensson, medarbetare på Sydsvenskans kulturredaktion.Bild: Foto: Peter Frennesson
Rödvinsvänstern, Palestinasjalsbeslöjade dramapedagoger i en konstnärsateljé vid Mariatorget. Där har ni verklighetens Illuminati. Det är de som sätter reporäntan, inför jobbskatteavdrag och bygger fotbollsarenor.
Nu har dock en utmanare börjat formera sig: nätverket "Rödvinshögern". En växande grupp borgerligt sinnade kulturarbetare som sedan ett år tillbaka träffats för att moussera sina hjärnknölar och diskutera sin egen utsatthet.
"Vi vill ha ett samtalsklimat med ordentligt högt i tak", säger en av dem, Catta Neuding, i DN och man kan ju tycka att hon binder riesling åt sin egen rygg när hon samtidigt påpekar att nätverket bara är till för de med samma borgerliga uppfattningar som henne själv. Men verkligheten är nu sådan att det krävs ett veritabelt syrahbad för att korka upp det socialistiska världsherraväldet. Så länge har de förtryckta tvingats trampa runt i vänsterns bottensats. Nu skådar de ljuset. Nu hörs ropen från en vindsvåning på Östermalm:
– I've been to the mountaintop, eller åtminstone på dess södersluttning där de odlar de allra underbaraste små syrliga muscat-druvor.
– Free at last! Free at last!
– Hallå! Har någon sett min sabreringssabel?
Gå till toppen