Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Bong

Burgare för stammisar

Är det något som har varit efterfrågat i Malmös matvärld, så är det en bra hamburgerbar.

När Köpenhamn har ställen som stabila köttkrogen Mash och Stockholm sitt älskade Flippin’ burgers (som enligt ryktet har halvtimmeslånga köer fram till maten, varje dag), har det varit ont om anständiga burgarställen i Malmö. Och nej, de vanliga hamburgerkedjorna räknas naturligtvis inte.
Föreställ er därför glädjen när Casual street food, något ironiskt, öppnade i lokalen som tidigare hyste en veganrestaurang. Nu, efter en rejäl renovering, påminner miljön om stamhaket Peach Pit från tv-serien ”Beverly Hills”, med röda galonsoffor, enkla träbord och en disk att beställa vid.
Här är pajen dock gjord på äpplen eller blåbär istället för persikor men i övrigt skulle klientelet gott kunnat vara plockat från Aaron Spellings statistlista. Här finns killen med de dyra hörlurarna (han har dem på sig medan han äter), kompisgänget i hipstermössor och tjejen med modebloggarlooken. Alla har de beställt hamburgare, alla har de varit här förr och samtliga kommer att återvända igen.
Självklart är det hamburgarna som är huvudsaken här, men på menyn finns även annan avslappnad gatumat, som finvarmkorv och fish and chips. Den som tycker vatten är tråkigt, dricker milkshakes på ekomjölk, läsk, öl eller amerikansk juice.
Husets egen hamburgare, casualburger, kostar 120 kronor och är en dubbelbiff med roquefortost, picklad rödlök och sallad i ett bröd som är långt ifrån det hamburgerbröd du hittar i plastpåsar i matbutikerna. Detta är mjukt och fluffigt utan E-nummer och faktiskt den största behållningen med denna burgare som i övrigt är lite blek, trots god köttkvalitet.
Kanske är det sältan som saknas? Eller sås? Den blir i alla fall en nivå roligare med hjälp av majonnäsen som står på bordet. Till burgaren serveras osaltade pommes frites i en röd plastkorg, men det går ju att åtgärda.
Fish tacos för 80 kronor är tre stycken mjuka tacobröd i den lilla storleken, fyllda med läckra, nyfriterade fiskkuber, en lagom het mangosalsa samt dressing som rinner ner på bordet när vi äter. Det går åt många servetter under denna måltid.
Burgarbaren är ganska nyfödd, så vi antar att saker kommer att justeras efter hand. Bestick till gästerna hade varit bra grej, för att minimera kladdet – i nuläget är detta ingen mat man äter på första dejten, så att säga. Lite tydligare smaker, en annan.
I övrigt gillar vi konceptet och att någon höjer standarden på gatumaten (och att det finns schysta vegoburgare för dem som så önskar). För snabbmat är mat som går snabbt att äta, inte snabbt att tillaga, kom ihåg det.

Casual street food

Prisvärdhet: W Mat: W Dryck: W Service: W
Adress: Spångatan 32A, Malmö.
Priser: Mat 35-120 kr, dessert 50 kr.
Öppet: Ti-to 11.30-22, fr 11.30-23, lö 12-23, sö 12-17.
Typ av kök: Gatumat.
http://www.casualstreetfood.se
Atmosfär: Diner.
Läs mer: Äldre Bongrecensioner finns på Sydsvenskan.se
Gå till toppen